Skip to content

Ηezbοllah objavio video kako njihovi borci gađaju izraelske nadzorne kamere i vojnu opremu na granici

Ηezbοllah je objavio video na kojem se vidi kako njihovi borci gađaju nadzorne kamere i vojnu opremu na brojnim lokacijama koje pripadaju izraelskoj vojsci na libanonsko-palestinskoj granici.

Izraelska vojska (IDF) upozorava Ηezbοllah na ‘smrtonosni’ odgovor ako nastavi s prekograničnim napadima, napominjući da imaju podršku od SAD-a

IDF-ov glasnogovornik kontraadmiral Daniel Hagari kaže da će se libanonska skupina Ηezbοllah suočiti sa “smrtonosnim” odgovorom ako nastavi s napadima na Izrael.

” Ηezbοllah je jučer izveo brojne napade kako bi pokušao preusmjeriti naše operativne napore [dalje od Pojasa Gaze], pod vodstvom i podrškom Irana, dok je ugrozio državu Libanon i njezine građane. Ako nas se Ηezbοllah usudi testirati, reakcija će biti smrtonosna. Sjedinjene Države nam daju punu podršku”, rekao je Hagari na press konferenciji.

Kazao je i da evakuacija stanovnika iz zajednica do dva kilometra od libanonske granice ima za cilj spriječiti nanošenje štete civilima.

U međuvremenu je Reuters rekao da je Izrael pristao zaustaviti vatru od 9 ujutro u dogovoru s Egiptom i SAD-om.

Iz Hamasa su poručili da nema istine u onome što se kruži o primirju na nekoliko sati ili otvaranju prijelaza Rafah.

I u pravu su, Izrael je negirao izvješća da je pristao zaustaviti vatru na jugu Pojasa Gaze kako bi omogućio otvaranje graničnog prijelaza Rafah za propuštanje pomoći u pojas, javlja The Times of Israel.

“Trenutačno nema prekida vatre za humanitarnu pomoć u Pojasu Gaze i izlazak stranaca”, stoji u sažetom priopćenju iz ureda premijera Benjamina Netanyaua.

Umjesto obustave vatre, IDF je objavio snimke nekih od zračnih napada izvedenih u Pojasu Gaze a u posljednja 24 sata.