Skip to content

Ροsteri pozivaju na “pobjedu za Ρalestince” oblijepljeni po sveučilištu Manchester u Britaniji

Plakati koji pozivaju na javno okupljanje u vidu podrške Ρalestincima oblijepljeni su po kampusu Sveučilišta u Manchesteru.

Plakati pozivaju na “pobjedu za Palestince” i najavljuju javno okupljanje na kojem će se objasniti zašto je “ispravno pružiti otpor Izraelu”.

Jučer su u Kensingtonu (London) palestinski prosvjednici udarali u bubnjeve i skandirali ‘od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna’.

Na drugim prosvjedima širom Ujedinjenog Kraljevstva, aktivisti su uzvikivali: ‘Neka bude krvoprolića. Izrael je teroristička država. Oslobodite Palestinu’.

Prosvjednici su se popeli na zgradu Bupa Dental Care u High Street Kensington gdje su crvenim i zelenim sprejom na zidu napisali ‘Free Palestine’. U podršku su se javile razne aktivističke skupine, uključujući i “Socijalistički radnik” koji su postavili najmanje tri štanda.

No, Izraelci su začuli prosvjed i preplavili područje, prisilivši policiju da zadrži suparničke skupine unutar postaje podzemne željeznice High Street Kensington.

Policija je morala ispratiti navijače obiju zemalja na platforme gdje su napetosti prijetile da proključaju. Jedan je Izraelac potaknuo skupinu Palestinaca držeći izraelsku zastavu na prozoru dok je podzemna napuštala High Street Kensington.

Britanka Patricia Ryan, koja je bila na skupu sa svojim mužem Palestincem, rekla je za MailOnline da je ‘iznenađena kao i svi’ napadom Hamasa, ali je dodala: ‘Smatramo da je moralo postojati veliko tektonsko pomicanje da bi se dogodila bilo kakva promjena u Bliskom istoku. 75 godina je dugo vrijeme. Ništa, ništa se nije događalo.’

Daljnji prosvjedi planirani su u nadolazećim danima, uključujući jedan ispred BBC-jeve Broadcasting House u Londonu u subotu, piše Daily Mail.

PROČITAJTE JOŠ… U mnogim zemljama se održavaju masovni skupovi podrške Palestini