Skip to content

28-godišnjakinja naoružana s dvije automatske puške i pištoljem ubila šest osoba u SAD-u

Naoružana 28-godišnja žena smrtno je ustrijelila tri učenika i tri odrasle osobe u privatnoj kršćanskoj školi u Nashvilleu prije nego što ju je ubila policija, priopćile su vlasti, javlja CNN.

Napadačica je ušla u školu Covenant kroz sporedna vrata i bila je naoružana s najmanje dvije automatske puške i pištoljem, rekao je glasnogovornik policije Metro Nashville Don Aaron. Ispalila je više hitaca na prvom i drugom spratu škole, rekao je.

Peteročlani tim policajaca čuo je pucnjavu, otišli su na drugi sprat i ubili ženu, rekao je Aaron. Prvi poziv o pucnjavi stigao je u 10.13 sati, a strelkinja je bila mrtva 14 minuta kasnije, rekao je.

Vatrogasna postrojba Nashvillea pokušala je spasiti živote onima koji su imali “održive znakove života” i prevezla je troje djece zajedno s dvije odrasle osobe s mjesta nesreće, rekla je glasnogovornica vatrogasaca Kendra Loney. Nažalost, nisu preživjeli.

Ovo je već 13. pucnjava u školi u SAD-u do sada u 2023. godini.

Nepotvrđena izvješća identificiraju ženu iz Nashvillea kao “Audrey Hale”, biološku žena koja se identificira kao “On” na svom LinkedIn računu. Vlasti vjeruju da je prethodno pohađala kršćansku školu.