Skip to content

30 uhićenih zbog trgovine drοgοm prerušenom u humanitarnu pomoć za Ukrajinu

Španjolska Civilna garda uhitila je 30 osoba οptuženih za krijumčarenje ΚΑΝABISA  koji je bio maskiran kao pomoć za Ukrajinu.

KriminaΙna skupina – sastavljena od Ukrajinaca, Španjolaca, Nijemaca i Marokanaca privedeni su u regiji Andaluzije. Drοga je dolazila iz cijele južne regije, bila je PAKIRANA u kartonske kutije i putovala je u konvojima kroz nekoliko zemalja širom Europe, rekla je policija.

Foto: Guardia Civil

U priopćenju od ponedjeljka, policijske snage Civilne garde rekle su da je policija postala sumnjičava nakon što je identificirala grupu Ukrajinaca na Costa del Solu koji su skupljali ΚΑΝABIS i skladištili ga u stanu u Mijasu, blizu Malage.

Nakon istrage, policajci su otkrili dva kombija ukrajinskih registracija u gradu Fuengirola (Malaga) sa 109 kilograma vakumiranih pakiranja u kartonskim kutijama.

Droga je pakirana u vakuumske vrećice i stavljena u kartonske kutije u kombije registrirane u Ukrajini, koji su nastavili putovati “kao konvoj solidarnosti kako bi mogli proći ispod radara policijskih i graničnih kontrola”, rečeno je.

Foto: Guardia Civil

Nakon pretresa kuća uhićeno je još 11 osoba, dok je dodatnih 14 osoba kasnije uhićeno u pokrajinama Granada, Córdoba i Seville.

Foto: Guardia Civil

U opsežnim pretragama, pored drοge, zaplijenjeno je 740.400 eura, 25.250 američkih dolara, vatreno oružje i materijal poput ‘balističkih prsluka i GPS uređaja za praćenje’, te naknadno još pet komada vatrenog oružja i 15.000 eura u gotovini.

Akciju su zajednički proveli članovi Tima za organizirani kriminaΙ i borbu protiv drοge, Zapovjedništva civilne garde Malage i OCON Sur, uz potporu CRAIN-a, GAR-a i ostalih zapovjedništava, navodi se u izvješću Civilne Garde.