Skip to content

Ada ima 108 godina i kaže: Tajna dugog života je imati pse, a ne djecu

• Jedno pitanje već dugo muči mnoge odrasle osobe: trebaju li krenuti na put roditeljstva ili se umjesto toga odlučiti za društvo krznenih prijatelja?

Ali za jednu izvanrednu stogodišnjakinju odluka je kristalno jasna – ona vjeruje da je njezin odabir krznenih prijatelja umjesto djece odigrao ulogu u njezinoj izuzetnoj dugovječnosti.

Britanka Ada Daniel nedavno je napunila 108 godina. Kada su je pitali koja je njena tajna dugovječnog života, rekla je da je to činjenica da nije imala djecu, nego pse, piše BBC.

Ada je bila ponosna vlasnica puno hrtova. Živjela je na Street Laneu u Ripleyju i svi njezini hrtovi također su se zvali Street Lane, a jednom se našalila da joj je njezina flota pasa pomogla da ostane mladom, uz činjenicu da nikada nije imala djece.

Sada živi u staračkom domu Codnor Park u Codnoru, Derbyshire, gdje živi od 2015., i bila je “uzbuđena” što će proslaviti svoj rođendan prošli tjedan nakon što je dom za starije osobe uputio apel ljudima da pošalju 108 rođendanskih čestitki Adi. Nije ih dobila 108, nego 300 te ih je sve otvorila na rođendanskoj proslavi u svoju čast.

“Adi nije ostalo puno članova obitelji. Nikada nije imala djecu pa nema ni unuke te smo joj htjeli nabaviti što više čestitki. Jako joj se sviđa što ljudi znaju za nju zbog njezinih godina”, opisala je Kelly Goucher iz doma u kojem Ada živi.