Skip to content

Ako vam često trnu ruke, dobro se pripazite da ne bolujete od ovoga

 

Ukoliko ste u posljednje vrijeme kojim slučajem primijetili da vam ruke sve češće trnu, možda je pravo vrijeme da obratite pažnju na neke stvari, jer taj simptom može da ukazuje na dva veoma ozbiljna zdravstvena problema. Poznato je da se na rukama nalaze najosjetljiviji receptori za dodir, a koji su preko nervnoga sistema povezani s mozgom.

Ali ako je samo jedan od tih nerava na neki način pritisnut ili oštećen, onda mozak šalje drugačije signale i naše ruke počinju da trnu.

Prvo je oboljenje štitne žlijezde, a drugi je da vam pri eti opasnost od moždanog udara. Hiperterioza je bolest koja je poznata kao nedostatak hormona koje proizvodi štitna žlijezda, a to može da dovede do oštećenja nervnoga sistema, a kao jedan od signala su ruke koje često trnu.

Osim toga može se desiti da dobijete na kilaži, da vam je stalno hladno ili da vam opada kosa, a onda bi bilo dobro za vas da posjetite vašega ljekara.

Stručnjaci su dodali i da osjećaj peckanja u rukama može da bude jedan od signala za moždani udar. Osim toga su simptomi iskrivljena usta ili facijalni mišići, otežan govor, nemogućnost rasuđivanja,. zamagljen vid, a ukoliko primijetite ove simptome na sebi odmah treba da odete kod doktora i nikako ne smijete da ignorišete ove znakove, jer vam pravovremena intervencija može spasiti život.

U svakom slučaju dobro je znati ove stvari, jer se nikada  ne zna kada će vam zatrebati.

 

Sidebar