Skip to content

Albanac likvidiran u Grčkoj pred ženom

  • Roan Brahimi (32) likvidiran je u sinoć uvečer u predgrađu Atine, naočigled supruge i maloljetnog djeteta.

Ubistvo se dogodilo u trenutku kada je Brahimi bio u vozilu sa suprugom. Dok je Brahimi prolazio kroz raskrsnicu vozilu se približila nepoznata osoba na motoru i u pravcu vozila ispalila više hitaca. Brahimi je preminuo na licu mjesta, dok je njegova supruga od šoka izgubila svijest, piše Telegraf.

U trenutku likvidacije na ulici je bilo dosta ljudi i nastao je veliki metež. Vlasnik radnje koja se nalazi nekoliko metara od mjesta zločina tvrdi da je prvo čuo tri hica i da je izašao iz radnje da vidi šta se dešava. Tada je čuo Brahimijevu suprugu kako vrišti: “Ubili su ga!!!”

“Čuo sam tri pucnja. Baš tada su na radiju pričali kako igrači Olimpijakosa ulaze na stadion i pomislio sam da je vatromet. Došao sam do vrata radnje i vidio ženu kako otvara vrata od vozila i vrišti: ‘Ubili su ga! Ubili su ga'”, ispričao je vlasnik radnje.

“Iza kola, na nekih deset metara bilo je dvoje male djece koje su sklanjali, ne znam da li su to njegova djeca. Tad je na raskrsnici bilo baš dosta djece kada se to dogodilo”, tvrdi vlasnik radnje.

Stanar obližnje zgrade kaže da je čuo pucnje i da je sa terase vidio ženu koja sve krvava stoji kraj vozila i doziva pomoć.

“Čuo sam pucnje i izašao na terasu i tada sam vidio kišu metaka i čuo ženu kako vrišti upomoć”, tvrdi čovjek i dodaje da misli da je vidio troje napadača.

Kako pišu mediji, Brahimi je od ranije poznat policiji, zbog navodnog učešća u atentatu i pljački. Navodno je iz Albanije pobjegao u Dubai, jer je strahovao za svoj život.

Međutim, prije nekoliko dana je odlučio da dođe u Grčku da bi se vidio sa ženom i da bi vidio dijete. Vjeruje se da su ubice pratile njegovu ženu i tako otkrile gdje se nalazi.

Roan Brahimi

U ovom trenutku nije najjasnije da li je žena koja je bila sa njim njegova supruga iz Albanije sa kojom ima dvoje djece, pošto mediji pišu da je u Grčkoj imao vanbračnu ženu, sa kojom također ima dijete.

Prema prvim rezultatima istrage, ubijeni nije imao “nikakve poslove” u Grčkoj, te se vjeruje da je ovo likvidacija povezana sa njegovim poslovima u Albaniji.

Kako se navodi, Brahimija su pogodila najmanje dva hica, od kojih jedan u glavu, a drugi u vrat.