Skip to content

Američka transrοdna govornica Oružanih snaga Ukrajine prijeti “prοpagandisti” Kremlja (VIDEO)

Američka transrodna osoba Sarah Ashton-Cirillo, koja je nedavno postala govornica Oružanih snaga Ukrajine, zaprijetila je jednom od “kremaljskih propagandista” “odmazdom za zločine”.

Upozorenje Ashton-Cirillo pojavilo se u videu koji je objavljen na njezinoj društvenoj mreži X, javlja ukrajinski medij Strana.

“Sljedeći tjedan zubi ruskog đavola škrgutat će još jače, a njihova pomahnitala usta pjenit će se u nekontroliranom bjesnilu dok svijet gleda kako omiljeni propagandist Kremlja plaća za svoje zločine. A ova Putinova marioneta samo je početak. Svi ruski propagandisti ratnih zločinaca će biti uhvaćen i pravda će biti zadovoljena, jer nas – u Ukrajini – do ove misije vodi vjera u Boga, slobodu i potpuno oslobođenje,” rekla je transrodna osoba u uniformi Oružanih snaga Ukrajine i u pozadini simboli Teritorijalne obrane.

Kasnije je podijelila objašnjenje u kojem je navela kome je prijetnja upućena: “ruskim propagandistima koji su ratni zločinci, ne možete se skriti iza titule novinara, ne možete se skriti iza titula funkcija kojima služite Vladimiru Putinu i njegovom terorističkom režimu”, kazala je i dodala da će se svi privesti pravdi nakon što Ukrajina vrati teritorije.

“Russia Today sugerira da je moja izjava previše nejasna. Dopustite mi da jasno ponovim marionetama Kremlja Aleksandru Kotsu (novinar ur.), Mariji Zakharovoj (glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije) i takozvanoj šefici za ljudska prava u Rusiji”, pojasnila je transrodna osoba.

 

Šef Istražnog odbora Ruske Federacije Alexander Bastrykin već je naredio pokretanje kaznenog postupka Sarah Ashton-Cirillo zbog prijetnji novinarima.

Inače, Sarah je do 2019. bila muškarac Michael John Cirillo. Do duše, još uvijek ima mušku “boju” glasa. U Ukrajinu je došao 2022. i potpisao ugovor s ukrajinskim oružanim snagama.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova je obećala preusmjeriti prijeteći video nevladinim i međunarodnim organizacijama.

“Zombi apokalipsa. Poslat ćemo ovaj dodatni dokaz o terorističkoj prirodi kijevskog režima i njegovom sponzorstvu od strane Washingtona svim međunarodnim organizacijama i nevladinim organizacijama”, rekla je Zakharova.

Šef Vijeća za ljudska prava pri predsjedniku Rusije, Valery Fadeev, rekao je na svom Telegram kanalu da namjerava kontaktirati Istražni odbor i FSB zbog prijetnji Sarah Ashton-Cirillo.

“Ostavimo po strani izgled i manire ove poludjevojke. Ako ukrajinske vlasti vjeruju da tako treba izgledati lice ukrajinske vojske, onda će im, kako kažu, Bog biti sudac. U ovom slučaju zabrinjava me činjenica da je u medijima izrečena prijetnja ubojstvom ili teškim narušavanjem zdravlja”, istaknuo je saborski zastupnik.

Također, Prvi zamjenik šefa Odbora Državne dume za sigurnost i borbu protiv korupcije Andrej Lugovoj rekao je za NEWS.ru da će učiniti sve kako bi osigurao da se Ashton-Cirillo pojavi na televiziji s lisicama na rukama.

“Ako se ovo stvorenje Cirillo nađe u borbenoj zoni, trebao bi se češće osvrtati oko sebe. Uložit ćemo sve napore i dati mu priliku da u emisiji Solovyov Live ide s lisicama na rukama”, rekao je.

Ruski novinari trebali bi ozbiljno shvatiti prijetnje američke transrodne osobe Sarah Ashton-Cirillo, govornice ukrajinskih oružanih snaga, koja je pozvala na ubijanje vojnih dopisnika “u ime Boga i potpunog oslobođenja”, rekao je vojni stručnjak, bivši član Komisije UN-a za biološko oružje Igor Nikulin.

“Nacisti nikada neće prestati biti nacisti, a njihove akcije bile su terorističke i takve su i ostale. Prema tome, u ratu je kao u ratu. Nema sumnje da su prijetnje stvarne. Činjenica da terorističko banderovsko podzemlje postoji i kod nas”, rekao je Nikulin.

Nikulin smatra da se sve takve izjave uklapaju u paradigmu djelovanja i načina razmišljanja i Zapada i kijevskog režima. Pozvao je ruske novinare na oprez.