Skip to content

AMERIČKI KONGRESMEN USPOREDIO Ukrajince s ‘tοpovskim mesοm’

Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine reagiralo je na riječi američkog republikanskog kongresmena Paula Gosara koji je prije dva dana pozvao predsjednike Ukrajine i Rusije u Arizonu na mirovne pregovore, dok je Ukrajince usporedio s “tοpovskim mesοm”, piše ukrajinski medij Suspilne.

“Svijet je vidio dovoljno smrti i razaranja između Rusije i Ukrajine, ali čini se da su zapadne zemlje ravnodušne prema korištenju Ukrajinaca kao tοpovskog mesa i da ih ne zanima deeskalacija”, rekao je ranije Paul Gosar.

Glasnogovornik ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko nazvao je takve riječi kongresmena neprihvatljivima za Ukrajince.

Usporedba Ukrajinaca s “topovskim mesom” američkog kongresmena Paula Gosara apsolutno je neprihvatljiva. SAD su dobro svjesne vrijednosti za koje se ukrajinski narod bori – sloboda, demokratski razvoj, vladavina prava i poštivanje ljudskih prava prava. Dovesti u pitanje potporu Ukrajine – dati Putinu zeleno svjetlo da nastavi ubijati Ukrajince i uništavati demokraciju”, napisao je Nikolenko.

Dodao je da izbori koji se približavaju političare ne bi smjeli pretvoriti “u populiste odvojene od stvarnosti”.

Nikolenko je izrazio nadu da izjave pojedinih kongresnika neće utjecati na nastavak dvostranačke potpore Ukrajini od strane Sjedinjenih Država.

Glasnogovornik ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko