Skip to content

Američki privrednik ostavio psu pet miliona dolara

Lokalni američki privrednik Bil Doris iz Tenesija odlučio se za nesvakidašnji potez pa je u testamentu najveći dio svog bogatstva ostavio ni manje ni više nego psu.

Naime, Bil je preminuo prošle godine, a u testamentu koji je advokat pročitao stoji kako je Doris u nasljeđe svom psu Lulu ostavio pet miliona dolara.

Kako ističu njegovi poznanici, Bil je bio izuzetno vezan za Lulu i posvećivao joj je mnogo pažnje. S obzirom na opis poslova kojima se bavio često je morao putovati van grada te se zbog toga uvijek trudio da Lulu ostane u dobrim rukama.

Svaki put kada bi Bil morao da ide na poslovna putovanja, brigu o Lulu preuzimala je njegova prijateljica Marta Barton.

“Uvijek je ostavljao psa kod mene kada bi išao na put. Ona je zaista dobar pas”, rekla je Barton.

Kako ističe Barton u razgovoru za lokalnu američku televiziju, odluka Dorisa da upravo ovako raspodijeli svoje bogatstvo uopšte nije iznenađujuća s obzirom na svu ljubav koju je pružao Lulu.

Takođe je pojasnila da će prema želji Bil Dorisa ona nastaviti da vodi brigu o Lulu.

“U testamentu je stajalo sljedeće: ‘Pet miliona dolara biće prebačeno u fond koji će biti formiran nakon moje smrti za njegu mog škotskog ovčara Lulu. Fond treba osigurati sve što je potrebno za mog psa, a brigu o njemu će voditi Marta Barton’”, objašnjava ona.

Iako su iza Bila ostale i brojne nekretnine, Barton je istakla da ne želi razmišljati o tome šta će se desiti s tom imovinom te da joj je u ovom trenutku prioritet briga o Lulu.

“O ostalim nekretninama ne znam apsolutno ništa. Važno mi je da Lulu bude srećna i voljena”, rekla je.

S obzirom da Lulu ima osam godina, Barton ističe kako je potpuno iluzorno očekivati da će se iznos od pet miliona dolara za njenu njegu potrošiti do kraja života škotskog ovčara.

Iako u ovom slučaju nije precizirano šta će se desiti sa ostatkom novca nakon smrti psa, pravnici u SAD-u ističu kako praksa iz prethodnih sličnih slučajeva pokazuje da će se ostatak novca vjerovatno pokloniti humanitarnim organizacijama.