Skip to content

Američki veterani spaljuju svoje uniforme na bdijenju za Aarona Bushnella

Tijekom bdijenja za Aarona Bushnella, kojem su domaćini bili veterani, mnogi su uzeli uniforme i spalili ih na način da pokažu solidarnost s Palestincima u suočavanju s izraelskim agresivnim ratom koji je započeo 7. oktobra.

U videozapisu je transparent u pozadini hrabro proklamirao: “Veterani kažu: SLOBODNA PALESTINA! Zapamtite Aarona Bushnella.”

Čin spaljivanja njihovih uniformi poslužio je kao dirljiv izraz neslaganja protiv tekućeg sukoba u Gazi.

Njegova žrtva i djela veterana na bdijenju naglašavaju duboki utjecaj rata i sukoba na pojedince i zajednice, nadilazeći granice i ideologije.

Aaron Bushnell, 25-godišnji pripadnik američkih zračnih snaga, snimio je sebe prije nego što se zapalio. Na virusnoj snimci, on je stajao ispred izraelske ambasade u Washingtonu, D.C., predstavljajući se i izjavljujući da više neće biti suučesnik u “genocidu”. Njegove posljednje riječi, izgovorene dok je bio zahvaćen plamenom, bile su glasno “Oslobodite Palestinu”, snažan protest protiv izraelskog rata u Gazi.

Tragično, Aaron Bushnell izgubio je život u ovom ekstremnom činu prosvjeda.

Kako piše New York Post, izvješća sugeriraju da je Aaron Bushnell tvrdio da posjeduje visoko povjerljive informacije o američkim snagama koje djeluju u Hamasovim tunelima ispod Gaze, samo nekoliko sati prije samospaljivanja.

Američki zrakoplovac tvrdio da ima povjerljiva saznanja o američkim snagama koje se bore u tunelima u Gazi