Skip to content

APLIKACIJA ZA ZAGLUΡLJIVΑNJE ČITAVIH NACIJA

Posljednjih nekoliko godina sve više i više, kod nas ali i u svijetu, se govori o novoj generaciji učenika koji su nespremni za školu.

Ogroman poremećaj u koncentraciji, komunikaciji i pažnji. Problem je postao toliko velik da neka djeca nisu sposobna prisustvovati normalnoj nastavi.

U realanom vremenu, možemo svjedočiti zaglupljivanju čitavih nacija.

A šta je uzrok? Uzroka ima mnogo, ali jedan od najvećih krivaca za zaglupljivanje djece jeste TikTok.

TikTok je zapadna verzija kineske aplikacije Douyin. I ove dvije aplikacije su u principu potpuno identične, osim što je Douyin u Kini strogo regulisan od strane države, dok je TikTok “slobodnija” verzija za Zapadnjake, također u kineskom vlasništvu.

No za razliku hrpe imbecila na Zapadu, Douyin nema ni slične stvari kao TikTok. Ima čak i verziju za mlade do 14 godina koja je strogo regulisana te im onemogućava duži boravak na aplikaciji. ž

Drugim riječima, djeci i mladima, koji nemaju toksičan sadržaj kao na TikToku, svjedeno je dopušteno korištenje aplikacije od samo 40 minuta dnevno.

To je fantastično, imate proizvod koji ste pod drugim imenom podvalili Zapadu, taj proizvod ograničavate vlastitoj djeci, ali dozvoljavaš ostatku svijeta da koristi “slobodniju” verziju! I upravo zbot toga se digla velika buka oko TikToka u svijetu, koji ga iznenada pokušavaju kontrolisati.

A šta je ova aplikacija učinila mozgovima mladih širom svijeta, doslovno zaglupljujući ih, molimo, pogledajte u videu ispod: