Skip to content

Australija će Ukrajini prebaciti dronove u vrijednosti od 33 miliona dolara

Australija je odlučila poslati izviđačke dronove u Ukrajinu i proširiti sankcije Rusiji. O tome izvještava ABC. Cijena sustava bespilotnih letjelica koje će Australija poslati Ukrajini iznosi 33 miliona dolara.

“Ova potpora će Oružanim snagama Ukrajine pružiti obavještajne podatke s bojnog polja, nadzor i vizualno proučavanje neprijatelja”, rekao je australski ministar obrane Richard Marles.

Također je naglasio da će Australija podržavati Ukrajinu sve dok to bude potrebno. Australija je dosad pružila vojnu pomoć vrijednu više od pola milijarde dolara, uključujući 90 oklopnih vozila Bushmaster, topništvo i streljivo. Prošlog mjeseca Australija je udružila snage s francuskom vladom u proizvodnji streljiva za oružane snage.

Australska vlada također je uvela nove sankcije Rusiji. Na popisu sankcija nalazi se 90 ruskih fizičkih i 40 pravnih osoba.

Australija nameće dodatne sankcije protiv onih u ruskoj vladi koji pomažu nastavak ovog rata, onih koji financiraju ovaj rat…”, rekla je ministrica vanjskih poslova Penny Wong.

PROČITAJTE JOŠ… Boris Johnson se smatra kandidatom za glavnog tajnika NATO-a

PROČITAJTE JOŠ… Najavljeni veliki prοsνjedi oνog νikenda u Njemačkoj: ZAHTIJEVAT ĆE OD BERLINA DA PRESTANE NAORUŽAVATI Kijev…