Skip to content

Baka golmana Kanade o izjavi svog unuka: Je*ala ga Krajina – spominje je, a baka mu Hrvatica

Nakon što je golman Kanade Milan Borjan po prvi put zaigrao protiv svoje rodne zemlje Hrvatske, u javnosti se ponovo digla prašina zbog njegove izjave o porijeklu.

Nakon utakmice Hrvatske i Kanade (4:1) na Svjetskom prvenstvu u Kataru glavna je tema i dalje kanadski golman Milan Borjan.

Dio navijača tijekom utakmice Hrvatska i Kanada na Svjetskom prvenstvu su mu neprimjereno dobacivali “Borjane, ustašo”, a razvili su i transparent sa zastavom najpoznatije marke traktora Johna Deerea, na kojoj je pisalo “Knin 95”.

Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je selo iz kojeg je porijeklom, i tamo razgovarala s Borjanovom 83-godišnjom bakom, prenosi gοl.dnevnik.hr.

Borjan je, podsjetimo, rođen u Kninu, a navalu loših reakcija dobio je istaknuvši kako je rođen u Krajini, Dalmaciji u srpskom mjestu.

“Ja sam bila odmah ljuta. Što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin pa Hrvat, pa što bi htjeli”, kazala je Borjanova baka.

“Nije on govorio ništa naročito. On je samo rekao da je rođen u Kninu i da voli, kako se kaže to – Krajinu. Je*ala ga Krajina!”, rekla je baka i nasmijala reportere Nove TV koji su posjetili Kričke kod Drniša, inače Borjanovo rodno selo.

Screenshot NOVA TV

Na opasku reporterke Sanje Jurišić kako se čini da u toj obitelji nema mržnje, odgovara: “Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire.”

Borjan koji trenutno živi u Srbiji, no igra za Kanadu, prije četiri godine je izjavio da: “Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, Dalmaciji, to je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem – rodom sam iz Srbije, da kažem Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin”, rekao je tada.

Još tijekom utakmice dio navijača Borjanu je dovikivao neprimjerene uzvike i nosio transparente kojima su aludirali na progon Srba nakon Oluje.

U jednom trenu, kažu, on im je uzvratio dižući tri prsta.

“To je klasični navijački folklor, bilo je provociranja malo s tribina gdje su naši navijači, bilo je i s njegove strane. Završilo je sve OK, nije bio nikakvih zlih namjera”, objasnio je navijač iz Dugog Sela Ivica Budimir.

Društvenim je mrežama nakon utakmice počeo kružiti Borjanov broj telefona.

“To pokazuje kakvi su oni ljudi primitivci, nemam što komentirati, trebaju poraditi na sebi, očigledno imaju neku frustraciju pa dolaze na stadion iskaliti svoj bijes. Dobio sam 2056 poruka u kojima me vrijeđaju, to su djeca koja i ne znaju što je i kako bilo. Nema potrebe da me netko štiti”, rekao je ogorčeni Borjan i dodao:

”To je sve nogomet, život ide dalje. Ne može mi to pokvariti Mundijal, ja sam sretan čovjek, imam obitelj, ljude koji me vole…”

Borjan je prokomentirao utakmicu, a Hrvatskoj poželio sreću u nastavku turnira.

”Sve pohvale igračima Hrvatske, ponašali su se gospodski.”

Inače, susret Hrvatske i Kanade koji se odigrao u nedjelju, završio se rezultatom 4:1 za susjede.

Pa sada kad već svi sve znaju, bilo bi dobro da iduća tri tjedna nogomet i samo nogomet bude najvažnija sporedna stvar na svijetu, poručuju iz NOVE TV gdje je i objavljen video o posjeti Borjanovoj baki.