Skip to content
Baka Julia

Baka Julia ima 103 godine, još uvijek trči i osvaja medalje!

Julia Hawkins iz Sjedinjenih Država ima 103 godine, uprkos svojim godinama ona i dalje aktivno trči i osvaja zlatne medalje. Zbog svoje brzine i spretnosti u trčanju dobila je nadimak “Uragan”.

Julia Hawkins je ove godine osvojila je zlato u trkama na 50 i 100 metara! Inače, Julia je nosilac tri svjetska rekorda.

Sudjelovala je na Nacionalnim seniorskim igrama u Albukerkiju i postavila svoj rekord za najstariju ženu koja se takmičila u SAD i pobijedila!

Najveća želja ove vitalne bake od 103.godine jeste da inspiriše starije ljude da se ne prestaju kretati i da se nastave baviti svojim hobijima.

Smatra da je u njenim godinama svaki dan poseban, za svako novo jutro je izrazito zahvalna i zbog toga ostaje pozitivna i u pokretu.

“Tajna mog dugog života su moje strasti. Strast je ono što me tjera da nastavim dalje. Takve stvari vas jednostavno tjeraju da živite i da želite raditi. Izađite iz kuće, pokrenite se, upoznajte nove ljude i radite nešto novo svaki dan”, rekla je optimistična bakica.

Dodala je kako ona nikada ne odbija nova iskustva i ponude. Redovno odlazi na predstave, mjuzikle i u crkvu. Sebe smatra avanturistom i želi isprobati sve sportove i aktivnosti na koje naiđe.

Julia ima četiri kćerke, tri unuke i tri praunuke. Osim što se bavi trčanjem, veoma je uspješna i u biciklizmu. U nekoliko intervjua je istakla kako nikada nije prošao dan u kojem nije išla voziti bicikl ili trčati te kako oduvijek uživa u sportu.

Kad ne trči ova vremešna vitalna starica provodi dan u svojoj bašti, gdje se brine o svom cvijeću.

Izvor: zanimljivostidana.com

Sidebar