Skip to content
Banwa privatno ostrvo iz zraka

Banwa: najskuplje odmaralište na svijetu

Najskuplje (trenutno) odmaralište na svijetu, se nalazi na privatnom ostrvu Banva (Banwa) koje se nalazi u okviru arhipelaga Palawan na Filipinima. Noćenje na ovom zaista “rajskom ostrvu” i luksuznom ostrvu-odmaralištu košta nevjerovatnih 100.000 eura!

Na privatnom ostrvu Banwa postoji šest vila na obali, koje imaju od jedne do četiri spavaće sobe.

U najskupljem odmaralištu Banwa na svijetu gosti imaju na raspolaganju 15 hektara privatnog zemljišta, na kojem mogu da uživaju u igranju tenisa, odbojke na plaži, veslaju kajacima, uživaju u plivanju u kristalno plavoj vodi Suluskog mora.

Ljuljacka na Banwi ostrvu
Foto credit: Banwa Private Island (sve slike)

Odmaralište može istovremeno da primi samo 48 gostiju, koji se smještaju u nekoj od luskuznih vila na obali, od kojih svaka ima bazen, terasu sa đakuzijem i prozore koji se protežu od plafona do poda.

Kako smo gore naveli odmaralište Banwa može da primi 48 ljudi, tako da ako možete skupiti taj broj ljudi u mogućnosti ste da podijelite troškove, te će vas to iznositi 2.083 USA dolara (oko 1.600 funti) po noćenju, iako postoji minimalni boravak od tri ili pet noći u zavisnosti od doba godine.

Interier sobe na Banwa ostrvzu

Temperature se rijetko spuštaju ispod 30 stepeni Celzijusa, navodi se na sajtu odmarališta. U restoranu se služi svježe uzgojena lokalna hrana ili plodovi Suluskog mora, dok u spa centru gosti mogu da uživaju u neograničenom broju tretmana, bez dodatne naplate.

Oni koji vole da istražuju prirodu mogu da vide rijetku vrstu morskih kornjača Hawksbill i ptice Megapodius.

Do ostrva se može doći hidroavionom ili helikopterom iz Manile. I cijene transporta do ostrva idu od 990 dolara po putovanju za hidroavion od devet putnika.

Dok je putovanje sa helikopterom sa pet putnika košta nevjerovatnih 11,580 dolara, kaže se u saopštenju vlasnika Banwa privatnog ostrva.

Izvor: Zanimljivosti dana

Sidebar