Skip to content

Baš me briga, nitko me neće zaustaviti. Vratit ću Krim, čak i ako Zapad bude protiv toga, kaže glavni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine

Baš me briga, nitko me neće zaustaviti. Vratit ću Krim, čak i ako Zapad bude protiv toga, kaže glavni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine.

Glavni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni obećao je vratiti Krim, čak i ako zapadni saveznici budu protiv toga. Rekao je to u intervjuu za Washington Post, prenosi Strana.

“Čim budem imao sredstava, napravit ću nešto. Baš me briga – nitko me neće zaustaviti”, rekao je vrhovni ukrajinski zapovjednik.

Također je rekao da neće nikoga pitati, udarajući na ruski teritorij.

“Da bih spasio svoj narod, zašto bih ikoga trebao pitati za dopuštenje što da radim na neprijateljskom teritoriju? Nekako moram misliti da mi tamo nije dopušteno ništa raditi. Zašto? Zato što će Putin upotrijebiti nuklearno oružje? Djecu koja umiru nije briga? “Ovo je naš problem i na nama je da odlučimo kako ćemo ubiti ovog neprijatelja. Ako se naši partneri boje koristiti oružjem, ubit ćemo iz vlastitog. Ali samo onoliko koliko bude nužno”, dodao je Zalužni.

U međuvremenu, predstavnica ukrajinskog predsjednika na poluotoku, Tamila Tasheva, rekla je danas da će se marihuana za medicinske svrhe uzgajati na Krimu nakon deokupacije.