Skip to content
Benz X klasa kamion

Benz X-klasa: ZVIJER od karbonskih vlakana – vitez tame sa 6 kotača stvarno dolazi

Poljska kompanija za dizajn i prilagodbu automobila Carlex Design udružila se s drugom tvrtkom nazvanom Pickup Design radi nevjerovatnog projekta koji je izgrađen na ionako ogromnom vozilu Mercedes-Benz X-klase.

EXY Monster X
Foto: Carlex Design

U ovoj suradnji, dvije kompanije su transformirale vozilo u zvijer od karbonskih vlakana sa 6 kotača.

Projekt su nazvali EXY Monster X, a najavljen je prošle godine, ali samo će oni najizbirljiviji kolekcionari moći imati jedan od takvih na svom prilazu kada budu na tržištu.

Uz to, Carlex Design je najavio da će to biti “jednokratni” proizvodni projekat, tako da će ih u cijelom svijetu biti dostupan samo ograničen broj.

Pick-up model njemačkog proizvođača obložen je velikim djelom karbonskim detaljima, a posebnu pažnju izaziva dodatna, treća osovina.

Mercedes benz X klasa

Poljaci su joj ‘prišili’ i dva vitla. Čisto sumnjamo da će EXY Monster negdje zapeti, ali će uvijek biti spreman uskočiti u pomoć.

Konceptni X donosi i efektnu LED rasvjetu na krovu, a svoje ekstremno proširenje može zahvaliti masivnim blatobranima ispod kojih pažnju plijene i gume velikih dimenzija.

Dorade na karoseriji obuhvaćaju puno elemenata načinjenih iz karbonskih vlakana, a teretni je prostor obojen zaštitnom žutom bojom koja daje snažan kontrast tamnoj boji koja prevladava.

Istom žutom bojom obojene su kočne čeljusti, kuke na vitlima i dio nosača signalizacije na krovu. Sjedala su također žuta, a to je ujedno jedini element interijera koji se nazire kroz staklo.

Benz X-klasa kamion

X klasa je znatno ‘spuštena’ i proširena, a dodani su i masivni kotači, četvrtaste ispušne cijevi i dva vitla koja ne služe off-road aktivnostima.

Prema Carlexovoj viziji, Monster X Concept je ‘safety car’ kojemu je mjesto na trkaćoj stazi, zbog čega ima i signalna svjetla na krovu.

mercedes x klasa

Nažalost, na web lokaciji kompanije nema službenih najava o tome kada će vozilo zapravo biti dostupno za kupovinu. Iako je za većinu nas sve što ova kompanija nudi vjerojatno daleko izvan našeg cjenovnog ranga i rezervirano samo za najveće potrošače, jer bi i mali kozmetički dodaci za ovaj automobil mogli koštati tisuće dolara.

Izvor: anonymous

Sidebar