Skip to content
Zena

Beograđanka kupila psa preko interneta: Kako je štene raslo tako se i menjalo, platila jedno dobila drugo

Marina Petrović iz Beograda tvrdi da je pre dva meseca prevarena prilikom kupovine kućnog ljubimca preko oglasa na internetu, kad je platila psa rase pomeranac 350 evra, a dobila mešanca!

Beograđanka kaže za Kurir da je odlučila da kućnog ljubimca kupi preko oglasa zbog skupih odgajivačnica za pse, što je, kako dodaje, bila njena najveća greška.

– Želja moje dece bila je da imaju pomeranca. Hteli smo da im, na neki način, obezbedimo i društvo tokom situacije sa koronavirusom. Pronašla sam zanimljiv oglas na internetu i kontaktirala sa prodavcem. Bili smo oduševljeni priloženim fotografijama psa. Već narednog dana otišli smo da ga kupimo – kaže Marina P. za Kurir.

Pas

Kako dodaje, njihovo oduševljenje ubrzo je preraslo u veliko razočarenje.

– Kako je štene raslo, sve je manje ličilo na ono sa fotografije na oglasu, jer ovo uopšte i nije pomeranac, već neki mešanac koji liči na lutalicu, što nam je potvrdio i stručnjak i odgajivač. Pomeranac koji je bio na fotografiji trebalo bi da bude mali i pufnast, a ovaj posle dva meseca ima pet kilograma. Kontaktirala sam sa prodavcem i on me je ismevao, rekavši da za 350 evra ne mogu da dobijem vrhunski kvalitet psa. Na moju konstataciju da pas ima pet kilograma, rekao je: „manje ga hranite“. Već sam prevarena i nemam ništa od toga, ali ne bih volela da prevare još nekoga, jer sam videla da imaju brdo oglasa za prodaju pasa. Bolje da sam učinila humano delo i otišla u azil po psa, nego što sam dala prosečnu platu za rasu koju nisam tražila – naglašava razočarana Beograđanka.

Prodavac ovog psa, koji nije želeo da otkrije identitet, kaže za Kurir da je mušterija dobila „koliko je platila“.

– Pomeranac košta od 100 do 100 hiljada evra. Ona je za 350 evra dobila to što je dobila. Nije mogla da očekuje izložbenog psa za taj novac. I patike koje kupite kod Kineza za 1.000 dinara nisu kao original – kaže prodavac sa oglasa.