Skip to content

Berlusconi je kritizirao Meloni zbog sastanka sa Zelenskim – Ukrajina odgovorila

Član talijanskog Senata i bivši talijanski premijer, Silvio Berlusconi, kritizirao je talijansku premijerku Giorgiu Meloni zbog sastanka s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim tijekom njegova posjeta Bruxellesu, piše iL Mattiono.

Berlusconi Zelenskog smatra krivim za izazivanje rata i izjavljuje da se ne bi sastao s njim. Prema bivšem premijeru Italije, razlog ruske invazije bili su “napadi” Kijeva na “DNR” i “LNR”.

Da sam bio premijer, nikada ne bih išao da razgovaram sa Zelenskim jer smo svjedoci razaranja njegove zemlje i masakra njenih vojnika i ciνila. Dovoljno je bilo da prestane napadati dvije autonomne republike Donbasa i to se ne bi dogodilo. Stoga ponašanje ovog gospodina ocjenjujem vrlo, vrlo negativno“, rekao je.

Ured talijanskog premijera reagirao je na Berlusconijeve riječi rekavši da je potpora talijanske vlade Ukrajini “čvrsta i uvjerljiva”.

Na izjavu je reagiralo i Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine.

“Berlusconijeve besmislene optužbe protiv predsjednika Ukrajine pokušaj su ljubljenja Putinovih ruku koje su do lakata u krνi”, rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko, podsjetivši kako je 2010. dok je on radio u ukrajinskoj ambasadi u Libiji, Berlusconi poljubio ruku Moamera Gadafija.

https://www.facebook.com/oleg.nikolenko.50/posts/pfbid0FTcdfqGgop2cr7jZ1qi8DVtuFCwqp1AiwtDkNR57WV4c4DaE31y9AKsFGtajNFawl