Skip to content

BEZ OBZIRA NA SPOL svi članovi posade British Airwaysa moći će nositi lak za nokte i šminku

Naušnice, ogrlice i lak za nokte sada su dopušteni bez obzira na spol: British Airways usvojio je nove smjernice za članove posade. Ubuduće će i zaposlenici moći birati zamjenice.

“Revidirali smo smjernice za njegu kose, ljepotu i dodatke”, objavila je kompanija u petak. Ubuduće su dopuštene i trodnevne brade.

Glasnogovornik zrakoplovne kompanije rekao je da će se taj potez odraziti na frizure, nakit i šminku. Same uniforme nisu zahvaćene promjenama.

“Surađivali smo s našim zaposlenicima na razvoju ažuriranih smjernica za osobnu njegu, ljepotu i dodatke koji omogućuju našim kolegama da svaki dan na posao donesu najbolju i najautentičniju verziju sebe”, citira britansku zrakoplovnu kompaniju Guardian.

British Airways potiče svoje zaposlenike da “budu hrabri, ponosni i da budu svoji”.

Nadamo se da će smjernice “usvojiti svi, bez obzira na spol, rodni identitet, rasu, podrijetlo, kulturu, seksualni identitet ili nešto drugo.”

Nova pravila vrijede bez obzira na spol, navodi se u knjižici s objašnjenjima koja je podijeljena zaposlenicima. Bez obzira na spolni identitet, piloti i članovi letačke posade mogu nositi torbicu, lakirati nokte, šminkati se ili vezati kosu u punđu.