Skip to content

Biden ispričao kako mu je medicinska sestra radila stvari “koje se ne uče u školi za medicinske sestre”

Predsjednik Joe Biden nespretno je govorio o dobrom tretmanu medicinskih sestara u bolnici Walter Reed tijekom zdravstvenog događaja u Virginia Beachu u Virginiji u utorak, piše Daily Mail.

Na vrhu svog govora Biden je pozdravio medicinske sestre i govorio o tome kako je dobro njegovan kada je 1988. bio hospitaliziran zbog dvije aneurizme mozga.

Imao sam medicinsku sestru po imenu Pearl Nelson. Dolazila je i radila stvari za koje mislim da se ne uče u školi za medicinske sestre. Šaputala bi mi na uho, nisam mogao razumjeti, ali šaputala bi. Sagnula bi se i  i zapravo disala u mene kako bi se uvjerila da postoji ljudska veza.”

Biden je rekao da je čak otišla kući i uzela jastuk s njezinog kreveta jer je tadašnji američki senator smatrao da onaj koji mu je dodijeljen nije baš udoban.

Rekao je medicinskim stručnjacima u gomili: ‘Vi ste doktori dobri, ali ako postoje anđeli na nebu, to su medicinske sestre, muške i ženske.’

Biden je i ranije spominjao dobre medicinske sestre u bolnici Walter Reed kada je rekao da su mu šaputale i disale u ‘nosnice’ kako bi ga potaknule na kretanje.