Skip to content

Biden: Putin će doživjeti neuspjeh…

Volodimir Zelenski stigao je danas u Sjedinjene Države gdje se sastao s predsjednikom Bidenom.

“Stojim ovdje u Sjedinjenim Državama s predsjednikom Bidenom na istom podiju jer ga poštujem kao osobu, kao predsjednika… Za mene je ovo povijesni trenutak”, rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsjednik je rekao da Putin nije podanik civiliziranih ljudi.

“Može ići i dalje” u potencijalnoj želji da izvrši invaziju na bivše sovjetske države, rekao je Zelenski o Vladimiru Putinu.

“On mora biti zainteresiran da privuče pažnju svijeta jer on nije podanik civiliziranih ljudi”, dodao je preko prevoditelja.

Biden tvrdi da će Putin doživjeti neuspjeh

“Ovaj tip je, pa… on će doživjeti neuspjeh… Doživio je neuspjeh u prošlosti i vrlo je važno za njega i sve ostale da vide da smo predsjednik Zelenski i ja… ujedinjeni”, rekao je Biden.

“Nastavit ćemo pomagati Ukrajini da uspije na bojnom polju… Mislim da ne bismo trebali podcijeniti utjecaj koji ovaj rat ima na Rusiju i gubitke koje ona trpi”, rekao je Biden.

“Nikad nisam vidio NATO i Europsku uniju ujedinjenije oko bilo kojeg pitanja i ne vidim znakove promjene… Svi znamo što je na kocki, sama ideja suvereniteta, povelja UN-a. Putin je mislio da će oslabiti NATO, umjesto toga je ojačao NATO… Proizveo je ujedinjeniju Europu ”, rekao je Biden.

“Osjećam se jako dobro zbog solidarnosti za potporu Ukrajini “, dodao je.

Saveznici su isporučili Ukrajini oko 2000 tenkova i oklopnih vozila, 800 topničkih sustava i 2 MILIONA GRANATA”

Biden je najavio novi paket obrambene potpore, oko 1,8 milijarde dolara, a najjači element ovog paketa su raketni sustavi Patriot

Biden je također najavio mogućih 45 milijardi dolara pomoći Ukrajini.