Skip to content

Bidenov pas ugrizao sedam ljudi u četiri mjeseca u Bijeloj kući. Jedan od njih završio je u bolnici – New York Post

Otprilike dvije godine star njemački ovčar “Commander”, vlasništvo američkog predsjednika Joea Bidena, u četiri mjeseca ugrizao je sedam zaposlenika tajne službe. Jedan od ozlijeđenih je prebačen u bolnicu, piše New York Post, pozivajući se na internu korespondenciju odjela, čiji je pristup dobila skupina konzervativnih aktivista Judicial Watch.

Napadi su uslijedili nakon što je drugi Bidenov pas, Major, otpremljen iz Bijele kuće zbog sličnog agresivnog ponašanja.

Jedan od zaposlenika tajne službe, kojeg je pas ugrizao za ruku i bedro, morao je biti na liječenju u bolnici. Još jednog agenta napao je pas kada je Biden pustio psa s povodca nakon gledanja filma s obitelji, a već sljedeći mjesec, pas je ugrizao za leđa sigurnosnog tehničara u Bidenovom Wilmingtonu, pišu novine.

“Ovo je posebna vrsta ludosti i korupcije gdje bi predsjednik dopustio svom psu da opetovano napada i ugrize osoblje Tajne službe i Bijele kuće. I umjesto da zaštiti svoje agente, Tajna služba je pokušala ilegalno sakriti dokumente o zlostavljanju svojih agenata i službenika od strane obitelji Biden”, rekao je za novine Tom Fitton, voditelj Judicial Watcha.

Prema novinama, izvješća o napadima zapovjednika na ljude ograničena su na razdoblje od septembra 2022. do januara 2023., a vjerojatno ih je moglo biti i više.

Biden, 80, navodno je izrazio sumnju u poštenje pripadnika tajne službe koji je prijavio da ga je njegov prijašnji pas Major, također njemački ovčar, ugrizao za nogu, a Bijela kuća nije dobrovoljno otkrila napade u koje su uključene niti jedna životinja.

Biden s Commanderom / facebook.com/POTUS

Major je bio “poznat” po svom agresivnom ponašanju, zbog čega je poslan na preodgoj kod kinologa, no na kraju su ga odlučili ostaviti da živi kod prijatelja obitelji Biden. Novine tvrde da je Major ugrizao mnoge članove Tajne službe 2021. godine.

Ove vijesti dolaze u trenutku kada republikanci u Zastupničkom domu intenziviraju svoju pozornost na ulogu Joea Bidena u poslovima njegova sina Huntera i brata Jamesa Bidena u zemljama poput Ukrajine i Kine — s jednim od Hunterovih najbližih suradnika, Devonom Archerom, koji će sljedeći tjedan svjedočiti da je prvi sin često stavljao svog tadašnjeg potpredsjednika tatu na spikerfon dok je bio sa svojim stranim partnerima.