Skip to content

Bivši američki boksač Kevin Johnson, u čast Vladimira Putina, promijenio ime u Kevin Vladimirovič: “Sada sam 100% Rus”

Veteran teškaša Kevin ‘Kingpin’ Johnson odmjerio je svoju posljednju borbu noseći majicu s Vladimirom Putinom nakon što je promijenio ime i postao ‘100 posto Rus’, javlja Daily Mail.

43-godišnjak se borio protiv nekih od najvećih imena u teškoj kategoriji – uključujući Tysona Furyja i Anthonyja Joshuu – tijekom 20-godišnje karijere.

Ali ‘Kingpin’ je nedavno otkrio da ga sada zovu ‘Kevin Vladimirovich’ u čast Putina, ruskog predsjednika.

‘Kao kompliment predsjedniku Vladimiru Putinu, odlučio sam promijeniti svoje ime. Sada ću se zvati Kevin Vladimirovič — u čast Vladimira Putina. Sada sam 100%, bez šale, 100% Rus’, rekao je Johnson za ruske novine Izvestija.

U petak, teškaš se bori protiv Rusa Marka Petrovskog (5-0-0) u Moskvi. Bit će to 60. dvoboj u karijeri koja je uključivala 36 pobjeda i 21 poraz.

43-godišnjak je bio odjeven u majicu kratkih rukava koja je nosila boje ruske zastave – bijelu, plavu i crvenu – i ogromnu sliku predsjednikovog lica.

Ranije ove godine, Johnson je apelirao na Putina da mu da rusko državljanstvo i otkrio da želi živjeti u toj zemlji.

‘Želio bih reći predsjedniku, poštovanom Vladimiru Putinu, ako ovo gledate i slušate: Ja, Kevin Johnson, želim se preseliti ovamo u Moskvu i postati stalni stanovnik ovdje kako bih nastavio svoju karijeru, ‘ rekao je tada iz Georgije u ringu. ‘I uz vaše odobrenje, želio bih podnijeti zahtjev za rusku putovnicu gdje Rusija može biti moj dom.’

Prema njegovom intervjuu za Izvestiju, Johnson je obožavatelj ‘ruskih otvorenih prostora’ i kvalitete hrane u usporedbi s domaćom.

Johnson nije prvi američki borac koji traži rusko državljanstvo.

Još 2015. godine bivši svjetski prvak u četiri lige Roy Jones Jr. postao je ruski državljanin.

U to vrijeme, Jones je naveo veliku “zajednicu boksača” u zemlji i činjenicu da je tamo voljen kao razloge zašto je odlučio postati službeni građanin. Kako bi dobio državljanstvo, Jones se sastao s Putinom na teritoriju Krima.