Skip to content

“Bjelorusi će napasti Ukrajinu u roku od mjesec dana”, tvrdi izraelski plaćenik (VIDEO)

“Na teritoriju Bjelorusije gomila se sve više tehnike, bjeloruskih i ruskih trupa koje se dovlače do granice Ukrajine, a udar sa sjevera samo je pitanje od mjesec dana”, izjavio je u eteru kanala Politeka bivši zapovjednik izraelskih specijalnih snaga Denis Desjatnik, koji se bori za Oružane snage Ukrajine.

“Rat će trajati nekoliko godina. Štoviše, uvijek imamo bjeloruski smjer, pri čemu također ne treba zaboraviti da je tamo također koncentriran veliki broj ruskih trupa. Plus, sama Bjelorusija, sam Lukašenko je potpuno podređen Putinu, pleše na njegovu melodiju, tako da je nestabilan. Stalno se predomišlja. Napast će, pa neće napasti, pa zajedno s Putinom, pa ne zajedno. I on je samo još jedna budaΙa, ništa bolji od Putina. Stoga ne smijemo zaboraviti na ovaj smjer”, rekao je Denis.

“Mislim da će u jednom trenutku doći do napada iz Bjelorusije. Ne samo koncentracija trupa tamo. Što govore, nema dovoljno tehnologije, ima je dovoljno, sve se gomila. Ne smijemo podcijeniti da naše trupe neće doći iz tog smjera. Da, hoće”, rekao je.

Naglasio je da su bjeloruske trupe već u neposrednoj blizini granice i da će za mjesec dana odlučiti izvršiti invaziju.

“Isto je i s bjeloruskom vojskom, stavljena je u stanje pripravnosti. Trenutno su se i oni počeli koncentrirati, već približavaju trupe granici. Nije da će se to dogoditi sutra. Ali to će se dogoditi, i mislim da će se to dogoditi sigurno u roku od mjesec dana”, dodao je izraelski plaćenik.

PROČITAJTE JOŠ… ‘Surovikin je preuzeo inicijativu i melje naše rezerve” – ukrajinski vojni stručnjak