Skip to content

Blentavi pogled i ponižavanje: Javnost obrisala pod Vučićem

Dan nakon Vučićeve posjete Bijeloj kući, društvene mreže su izgorjele od prozivki na račun predsjednika Srbije, koga su nazvali najpogrdnijim imenima.

Najviše prozivki na račun predsjednika Srbije dolazi sa Tvitera, gdje se javne ličnosti, ali i obični građani, sa sprdnjom odnose prema predsjednikovoj posjeti Vašingtonu.

Tako je voditelj Ivan Ivanović napisao, “da se neko jutros probudio pored olovke” – aludirajući na predsjednikovo obraćanje novinarima prilikom kojeg je rekao da je od Donalda Trampa na poklon dobio olovku.

Zatim je tu i sada već čuvena fotografija na kojoj Vučić sjedi preko puta američkog predsjednika, a advokat Valdimir Todorić opisao je kao “sramotu za cijelu generaciju”.

“Ovaj indijanac nije ni pročitao ono što su mu dali da potpiše” – glasi još jedan Tvit, koji opisuje Vučićevu, kažu, začuđenu facu dok sjedi pored Trampa.

Direktor Insituta za Evropske poslove Naim Leo Beširi, takođe se našalio na račun predsjednika Srbije, te je podijelio mim u kome Tramp zahtjeva promjenu brave na vratima Bijele kuće – ova šala se odnosi na predsjednikovo hvalisanje da mu je Tramp rekao da “u Bijelu kuću može ući kad god poželi”.

Popularna stranica “Bora Konj” se osvrnula i na Vučićevo hvalisanje da je od Trampa, kako je rekao, dobio na poklon ključ od Bijele kuće. Iako se Vučić kjljučem pohvalio kao da ga je jedini on dobio, i delegacija iz Prištine, takođe je na poklon od Donalda Trampa dobila ključ Bijele kuće.

Ima i onih koji se čude time što “Vučić nije znao šta potpisuje”, te komentarišu Vučićev BLENTAVI pogled

… a neki ga porede i sa magarcem.