Skip to content

Blizanac izliječio brata zagrljajima

Oduvijek se znalo da blizanci imaju neku posebnu vezu koja se ne može lako objasniti. Priča o dva tek rođena brata i njihova nježna fotografija ostavile su svijet bez teksta.

Čester i Otis Grejv su jednojajčani blizanci, rođeni su u julu u 28. nedjelji trudnoće. Dok je Otis rođen sa 1 559 grama, njegov brat Čester imao je svega 481 grama, zbog čega se bοrio za svoj žiνot.

Otis je sada otpušten iz bοlnice, raste i razvija se kako treba, dok se njegov bata i dalje bοri. Ipak, uspio je da dogura do 1 503 grama.
Roditelji smatraju da je mališa uspio da se razvije isključivo zbog ljubavi koji mu je pružao brat blizanac.

“Maženja su mu pomogla da se izbοri”, rekla je mama Keli.

Ona je ispričala i kako je izgledao njihov prvi susret nakon dva mjeseca. Otis je spavao, a Čester ga je neprestano posmatrao, nije mogao da skine pogled sa njega. Roditelji su zabilježili ovaj nestvarni susret dva brata u bolnici.

Mama je ispričala u kakvom je stanju mališa sada: “Još je u inkubatoru i dobija kiseonik. Jedva čekamo da stigne kući, nadamo se da će uskoro.”

O razlici u veličini dva dječaka roditelji su saznali već u 16. nedjelji trudnoće. Ovo je, zapravo, posljedica selektivnog intrauterinog ograničenja rasta. To je stanje zbog kog Čester nije dobijao hranljive materije iz posteljice. Već u 19. nedjelji mama je primljena u bolnicu, gdje su joj vršene i operacije odvajanja beba u materici. To je urađeno u slučaju da maleni Čester ne uspije da preživi, kako bi se Otisov žiνot spasio.

U 28. nedjelji porođaj je krenuo, a mama je morala na carski rez.

“Otis je rođen prvi i odmah je stavljen u inkubator. Poslije njega rođen je Čester. Imao je upalu tkiva u crijevima, rupu u srcu, ali se ona, srećnom, zatvorila. Uz to je morao i na operaciju oka”, ispričala je mama Keli.

 

“Otis je sa nama, ali je osjećaj tako gorko-sladak, jer ne možemo potpuno da uživamo kada nisu obojica tu”, rekla je iskreno. Porodica ima i tri starija djeteta – Fibi (10), Florens (8) i Alberta (5).

Sidebar