Skip to content

Borci Wagnera kažu da su zauzeli još jedno naselje pored Bakhmuta

Ruska postrojba Wagner kažu da su njeni borci zauzeli još jedno naselje u blizini grada Bakhmuta, gdje se nastavljaju intenzivne borbe između ruskih i ukrajinskih snaga.

Wagner je na svom službenom Telegram kanalu objavio da su njegovi “jurišni timovi oslobodili selo Blahodatne čime su uspostavili punu kontrolu nad naseljima uz grad”.

Blagodatne je malo selo sjeverno od Bakhmuta prema Soledaru u regiji Donjeck u istočnoj Ukrajini.

Wagner je na ulazu u selo objavio fotografije i video njihovih boraca. Rečeno je da će mu tvrdnja o gradu omogućiti veći pritisak na ukrajinske trupe na sjeveroistočnom rubu Bakhmuta, uključujući male zajednice Krasna Hora i Paraskoviivka.

CNN tvrdi da nije bio u mogućnosti neovisno provjeriti Wagnerovu tvrdnju i obratio se ukrajinskoj vojsci za komentar. Reuters je u nedjelju izvijestio da je Ukrajina tvrdila da je odbila napade na naselje dan ranije.

Borci Wagnera također su vodili zauzimanje Soledara, koji se nalazi nekoliko kilometara sjeveroistočno od Bakhmuta. Nakon što je prvobitno zanijekala Wagnerovu tvrdnju da kontrolira grad, ukrajinska vojska je nedavno priznala da se povukla s teritorija.