Skip to content

Borrell ZAPRIJETIO NOVIM SANKCIJAMA nakon postavljanja ruskog nuklearnog oružja u Bjelorusiji

  • EUROPSKA UNIJA JE SPREMNA UVESTI NOVE SANKCIJE, NAJVJEROVATNIJE BJELORUSIJI JER SE RUSIJI MALO TOGA JOŠ MOŽE DODATI NA POPIS SANKCIJA.

“Europska unija spremna je uvesti nove sankcije u slučaju da Rusija rasporedi taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji”, to je na svom Twitteru objavio šef EU diplomacije Josep Borrell.

Borrell je rekao da bi u slučaju takvog poteza došlo do “nepodnošljive eskalacije i prijetnje” europskoj sigurnosti.

Bjelorusija to još uvijek može zaustaviti, to je njihov izbor. EU je spremna odgovoriti daljnjim sankcijama“, stoji u poruci.

Pretpostavljamo da bi nove sankcije bile upućene Bjelorusiji.

 

Podsjetimo, Borrell je nedavno rekao da je Europska unija gotovo iscrpila sve svoje mogućnosti za restriktivne mjere protiv Rusije, i da se blok mora usredotočiti na financijsku i vojnu potporu Ukrajini.

Nemamo puno više za učiniti sa stajališta sankcija, ali možemo nastaviti povećavati financijsku i vojnu potporu“, rekao je tada Borrell.

Foto: Statista / ZEMLJE S NAJVIŠE SANKCIJA NA SVIJETU

Tijekom prošle godine, EU je odobrila 10 rundi sankcija protiv Moskve koje su imale za cilj otežati financiranje rata i lišiti Rusiju tehnološke opreme i rezervnih dijelova za oružje koje će se koristiti protiv Ukrajine.