Skip to content

Bosanac Edo o hrvatskom moru: Lijepa Crna Gora i naša Turska, u Hrvatskoj te prvo je*u na granici, pa te je*u za smještaj, pa te je*u za hranu

Svi oni koji ljeto planiraju provesti u Hrvatskoj, morat će biti spremni izdvojiti i do 30 posto više novca samo za smještaj, ne računajući svakodnevne troškove. Cijene su u odnosu na prošlu godinu za 15 posto više, a lani su u odnosu na godinu prije već bile podignute za 15 posto. Dakle, oko 30 posto sveukupno.

S tim u vezi, Bosanac pod imenom Edo je u svom video klipu objasnio je kako izgleda putovanje na ljetovanje u Hrvatskoj.

“Kreneš za Hrvatsku, prvo te je*u na granici al dobro. Pa dok uđeš, pa dok dođeš, pa te je*u za smještaj, pa te je*u za hranu i tako dalje. Skupa do bola. Lijepa Crna Gora, i naša Turska. Odeš iskupaš se, jeftino i po najpovoljnijim cijenama. Jedi, pij koliko hoćeš sve u jednoj cijeni. Dok već u Hrvatskoj za 2.000 eura šta možete dobiti? 9 dana samo smještaja. A gdje je hrana? Nema… U Turskoj dobijete i hranu i kupanje i avionsku hranu, sve za 2.000 eura. Jedi pij koliko ti je volja”, izjavio je Edo.

Također ovaj Bosanac komentarisao je i video klip hrvatskih medija u kojima se žale kakvi im sve turisti dolaze.

@crayziedo

#stitch mit @N1 Croatia NARAVNO DA JE DO CIJENE MALEDIVI SU JEFTINI OD HRVACKE …#balkan #balkantiktok #hrvatska #fypシツ

♬ Originalton – CrazyEdoo

 

“Ovako vam i treba kada ste zaslužili, dok ste Bosance i Hercegovce nazivali paštetom i paradajzom. E neka vam sad vaših Engleza, a paradajz i paštete odoše za Crnu Goru, Albaniju, Tursku itd. Tamo gdje se lijepo osjećaju”, rekao je Edo.

@crayziedo

#stitch mit @Bel@yBoy #PrideMonth #balkan #balkantiktok #hrvatska #fypシ #foryou #fypシツ

♬ Originalton – CrazyEdoo

Treba napomenuti da ovaj Bosanac snimio klipove dok uživa u Turskoj na ljetovanju.

“Plaćate Pizzu u HR 28 eura, a u Turskoj je dobijete besplatno”

@crayziedo

SVE DZABA #balkantiktok #hrvatska #foryou #balkan #fypシツ #bosna #fypシ

♬ Creepy and simple horror background music(1070744) – howlingindicator

Zatim je Edo, nakon što mu je jedna Hrvatica u komentaru prvog videa napisala da se ‘ljepota plaća’ i da, ako nema novaca, neka ide u Tursku i CG, dotičnoj poslao pozdrave s Maldiva.

@crayziedo

Antwort auf @Sara #balkantiktok #hrvatska #foryou #fypシ

♬ Originalton – CrazyEdoo

Koliko je Hrvatska skupa, “kukaju” čak i njeni građani. Popularna Hrvatica, majka dvoje djece sa svojim mužem odlučila je ljetovati, gdje drugo neko u svojoj domovini.

Nakon ovih cijena, čak i ona razmišlja o ljetovanju van Hrvatske.

“Nije problem platiti nešto skuplje, ali je problem kada ti je žao bacati novac na stvari koje ne vrijede. U Slavoniji klip kukuruza ne vrijedi ništa. Stvarno ćemo postati zemlja za bogataše. Ja sam i dalje šokirana cijenama koje su nas zatekle u Poreču. Hotel kao hotel i nije bio toliko skup. Međutim ono što nas je užasno iznerviralo je cijena za pola litra točenog piva na plaži je bila 4,50 eura, klip kukuruza 4 eura, kugla sladoleda 3 eura, pedalina 18 eura sat. Ranije je to bilo negdje 10 eura. Ja zbilja ne znam dokle će ovo ići i ne znam da li ćemo mi kao Hrvati tražiti jeftinija odredišta, umjesto svog predivnog Jadrana. Nije problem platit ljetovanje ali kad te neko pravi budalom to je problem”,  izjavila je Jelena-Lješnjaci Balentić.

Cijene na Jadranu divljaju, a mnogi turisti upozoravaju da se na Jadran više ne vraćaju. Postao im je, kažu, preskup. Od smještaja do kuglice sladoleda.

Ova godina je godina u kojoj, tko god je krenuo s pretpostavkama da će se ponoviti prošla godina, je pogriješio. Cijenama, po mom sudu, ima prostora za korigiranje i to će pokazati tržište. Jesu li one visoke ili nisu, reći će gost. Gost je kralj – on je jedini koji to može reći time što će koristiti tu uslugu ili neće”, rekao je Žgomba. Naglasio je da se turizam treba gledati kao kompletnu uslugu. “Imate sladoled i po jedan i po dva eura, naravno da je ovo malo iskorištavanje situacije – mislim da to nije u redu.”, izjavio je na Novu predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba.

Ako je suditi prema statistici koju svaki mjesec objavi Turistička zajednica, Hrvate čeka rekordna sezona. Ipak, sve veći broj malih privatnih iznajmljivača apelira na nelogičnost brojki te upozorava na dosta praznog smještaja u špici sezone i to u brojnim turističkim destinacijama, piše Index.hr.