Skip to content

Bosanac u Francuskoj osuđen na 25 godina jer je SILΟVAΟ DJEVOJKU, DOK JE DRŽAO ΡIŠTΟLJ NA ČELU NJENOG DEČKA

Rubino Husović (33), državljanin Bosne i Hercegovine proglašen je krivim i osuđen na 25 godina zatvora zbog teškog djela silοvanja djevojke, koja je sa svojim partnerom autostopirala iz Lyona prema Lourmarin u septembru 2021. godine.

Sudsko veće Regionalnog suda departmana Vokliz jednoglasno je donijelo ovu osuđujuću presudu koja podrazumijeva i doživotnu zabranu ulaska na francusku teritoriju za Bosanca po isteku kazne, piše Le Libere.

Kako francuski mediji prenose, suđenje je trajalo svega tri dana, a Husović, otac četvero male djece, je već prvog dana priznao sve što mu se stavlja na teret. Kao svojevrsno opravdanje on je naveo da je njegov život bio obilježen porodičnim nasiljem u BiH, ali sud to nije uzeo u obzir kao olakšavajuću okolnost.

Husović je 25. septembra, 2021. godine u mjestu Senas pokupio dvoje autostopera, mladi par, koji su putovali u pravcu Lurmarena.

“Išli smo u kamp za očev 50. rođendan. Povezle su nas tri različite osobe i sve je prošlo dobro. A onda smo u McDonald’su u Senasu, gdje nas je ostavio treći vozač, napravili pauzu za obrok. Za polazak, na parkingu smo izvadili našu tablu na kojoj je pisala lokacija prema kojoj idemo,  za ”Lourmarin” “, kazao je 23-godišnji mladić.

Ono što je trebao biti radosni put do obiteljske proslave, pretvorilo u apsolutnu noćnu moru

Još uvijek je bio dan i oni su sjeli u Husovićev Alfa Romeo. Nekoliko minuta prije nego što će skrenuti na makadamski put Husović ih je upitao zašto vjeruju strancu.

“Ako vjerujemo, život je ljepši “, lijepo je odgovorila djevojka.

Međutim, već nakon nekih 10 kilometara, Husović je zaustavio automobil, istjerao ih i naredio da kleknu i stave ruke iza glave.

Tada počinje prava noćna mora za dvoje mladih ljudi, jer Husović vadi oružje i pod prijetnjom pištoljem im uzima novac i mobilne telefone.

Žrtve su se u prvi mah usprotivile, ali kada su vidjeli oružje, nisu imali drugog izlaza. On je zatim naredio djevojci da se skine i da ga zadovolji, dok je držao pištolj na čelu njenog momka. Ona se opirala, ali je Husović postao agresivan i silοvao je pred momkom.

Husović tada sjeda u auto i bježi, a mladi par upada u prvu kuću i zove policiju.

Pojedinac iz putujuće zajednice

Žandari istraživačke brigade Pertuis tada su angažirali značajne ljudske i materijalne resurse: oko četrdeset vojnika žandarmerije mobilizirano je da identificiraju osumnjičenika. Intervjui i korištenje slika video nadzora omogućili su brzo prikupljanje vitalnih informacija.

Policija ga je pronašla u prikolici u blizini mjesta gdje je i pokupio autostopere, a u njegovom automobilu je pronađen pištolj kao i lične stvari autostopera.

Dolazeći iz zajednice putnika i porijeklom iz Bosne, Husović, muškarac u tridesetim i otac četvero male djece priznao je činjenice. Činjenice, za koje je prvo govorio da ih se ne sjeća, tvrdeći da ima propuste u pamćenju.

Iako je tokom suđenja zaključeno da se radi o patologiji psihotičnog tipa, to nije uticalo na činjenicu da je on priznao sve što mu se stavlja na teret.