Skip to content

BRAČNI PAR IZ NJEMAČKE OSTAVIO BOGATSTVO: Kome će pripasti 6,2 milijuna eura objavljeno je nakon njihove smrti

Pokojni bračni par Renate i Alfred Wedel iz Waldsolmsa (okrug Lahn-Dill) u njemačkoj Saveznoj državi Hessen su ostavili 6,2 milijuna eura zajednici Waldsolms.

Nasljedstvo se sastoji od bankovnog računa, dionica, dragocjenosti, kuće i zemlje. Alfred Wedel je bio posrednik (broker) na Frankfurtskoj burzi i vrlo uspješno je reinvestirao svaki profit od svojih dionica. Bračni par Wedel je živio povučeno u vili u Waldsolmsu u blizini Butzbacha u okrugu Weiperfelden.

Alfred Wedel preminuo je prije pet godina, a Renate Wedel prije godinu dana u jednom frankfurtskom domu starih.

Glavni nasljednik je bila Renatina sestra, no kako je ona već ranije preminula, drugi po redu nasljednik je zajednica Waldsolms. Gradonačelnik Bernd Heine (61, SPD) je rekao kako je isprva mislio da je brojka krivo napisana.

Nasljedstvo ima i uvjet. Prema pisanju njemačkih medija, novac bi se trebao potrošiti na infrastrukturu; zgrade, staze, trgove, ulice, prenosi fenix-magazine.

– Puno toga treba popraviti i proširiti. Uz to, možemo planirati i medicinski centar, dječji vrtić, dodatna oprema za igru, sportski tereni, grijanje za bazen, rekao je Heine.