Skip to content

Bračni par prepravio TRI KONTEJNERA u njihovu kuću SNOVA – zavirite unutra

Imate li dobru maštu? Ako imate, možda ćete moći da stvorite neke fenomenalne stvari kod kuće.

Mnogi od njih se mogu uraditi na kuhinjskom stolu, ali se mogu obaviti i na mnogo većoj skali, kao što ćete uskoro vidjeti.

U Melbourneu, Victoria, Australija, mladi par je uzeo tri brodska kontejnera i stvorio dom koji je tako jedinstven i privlačan, da ćete se htjeti odmah useliti.

bracni par

Odgovara oboma,sve je usklađeno sa njihovim financijama i oni apsolutno vole svoju samostalnu slatku kuću na solarni pogon.

Richard i Amy očekuju svoje prvo dijete za dva mjeseca. Možda je to još jedan od razloga zašto je važno imati kuću koja nije u blizini gradske vreve.

Zemlja na kojoj su napravili dom pripada Amynim roditeljima, ali oni iskorištavaju samo 5 hektara zemlje. Nisu željeli brinuti o isplatama predujmova, plaćanju dugoročne hipoteke ili bilo kakvih kredita vezanih uz izgradnju kuće.

Osim toga, mladi par voli putovati i Richardova obitelj je u Engleskoj. Često provode odmor s obitelji i putuju poslovno. Bilo bi gubljenje prostora i novca imati veliki dom. Željeli su nešto malo i lako za održavanje tako da su postigli svoj cilj.

Kada je sve rečeno i učinjeno, potrošili su oko 102.500 USD. Trošak je uključivao sve, kao što su kontejneri, stolarija, oplata, solarni sustav i septičke jame.

kuca kontejner

S obzirom na činjenicu da je kuća njihova zauvijek, to je fenomenalan posao.

“Jedna stvar koju smo doista željeli bila je kvalitetna kuća i također nešto što je estetski ugodno kad god prolazite kroz vrata,” objasnila je Amy.

Debela izolacija bila je nužna jer čelični spremnici sami po sebi ne bi bili ugodni. Eksterijer je također bio prekriven dizajnerskim panelima. Ovo je sakrilo kontejnere i pružilo površinu otpornu na vremenske uvjete.

I unutrašnjost i vanjska strana bili su izolirani jer je kontejner bio u sendviču između ploča.

kuhinja

Željeli su imati dnevni boravak, kuhinju, kupaonicu i spavaće sobe u zasebnim kontejnerima. Postoje vrata koja povezuju spremnike jedan do drugog. Za solarni pogon koriste sustav od 3,75 kW, on zadovoljava većinu njihovih potreba.

Nisu povezali sve panele zbog financijskih ograničenja i nisu mogli priuštiti sve potrebne baterije. Nadaju se da će mu se posvetiti u neko skorije vrijeme.

Svaki spremnik ima plutajući krov tako da će kuća biti hladna kad je vruće vani. Ti krovovi također drže spremnike solarne energije na mjestu.

Izvan kuće nalaze se dva velika spremnika koji sadrže oko 30.000 L oborinske vode. Mislili su da će 20.000 biti dovoljno, ali suhim ljetom, oni su naučili svoju lekciju i podigli je na maksimum. Par je imao priliku pokazati svoj dom u intervjuu s Bryceom Langstonom iz emisije “Living Big In A Tiny House.”

Sve u svemu, dom ima vrlo moderan izgled. Obavili su izvrstan posao.

Sidebar