Skip to content

Bračni par u Lucku jurio komunalce sa čekićem zbog nedostatka tople vode (VIDEO)

• U Lucku (Ukrajina) su se komunalci potukli s nekoliko lokalnih stanovnika, koji su bili ogorčeni dugotrajnim nedostatkom tople vode, te su odlučili radikalno popraviti situaciju čekićem i kuhinjskim nοžem.

Prema riječima Sergeja Šestuha, majstora servisne ekipe, muškarac je isprva “provocirao” servisere, nakon čega je otišao kući, uzeo nοž, čekić i počeo ganjati radnike po dvorištima. Nakon što su komunalci pozvali policiju, napadač je pobjegao.

No, nakon pauze za ručak, muškarac je ponovo čekao radnike – sada sa ženom. Ovaj put se naoružao palicom i kuhinjskim nοžem te počeo jurišati na komunalce.

Jedan od servisera koristio je drvenu ogradu kao štit. Nakon toga je istom ogradom komunalac udario napadača. Tada je čovjek podigao ciglu sa zemlje i bacio je na majstora. Na kraju su trojica servisera, od kojih je jedan također naoružan palicom, uspjeli oboriti provokatora na tlo.

U međuvremenu, njegova žena, koja je tučnjavu snimala telefonom, nije primijetila otvoren šaht te je upala unutra. Jedan od komunalaca pomogao je ženi da izađe.