Skip to content

PADOBRAN MU SE NIJE OTVORIO: Britanac skočio sa 29. sprata da bi snimio video za društvene mreže

  • Britanski base jumper preminuo je nakon što mu se padobran nije otvorio dok je padao na tlo s tornja u Tajlandu.

Nathy Odinson, 33, iz Huntingdona, Cambridgeshire, ilegalno se popeo na vrh 29. sprata u stambenoj zgradi u obalnom ljetovalištu Pattaya, u subotu navečer prije nego što je pao u smrt, piše Daily Mail.

Nathy Odinson trenutak prije skoka

Odbrojavao je ‘tri, dva, jedan, vidimo se’ prije nego što skoči – samo da bi uletio u smrtonosni vrtoglavi vrtlog s malim padobranom koji je mlatio zrakom.

Sletio je na drvo prije nego što udari o tlo uz mučan udarac. Bolničari su ga na mjestu proglasili mrtvim.

Turistička policija u Pattayi dojavljena je za nesreću u 19.30 sati i požurila je do stambene zgrade u Tambon Na Klua u okrugu Bang Lamung u pokrajini Chonburi i pronašla Odinsonovo tijelo na tlu.

Na njegovom tijelu pronađen je okrugli plavi padobran koji nije bio potpuno raširen.

Osoblje apartmana Lumpini Ville Naklua provjerilo je CCTV i vidjelo da su  Odinson i njegov prijatelj parkirali vani, a zatim pričekali neko vrijeme da se smiri prije nego što su se ušuljali u zgradu.

Zatim su ilegalno ušli na krov zgrade, a Odison se popeo preko malog betonskog zida na krovu zgrade kako bi došao do ruba.

Zaštitar je rekao da je već nekoliko puta skakao sa zgrade, što je predstavljalo opasnost za pješake koji su se ispod nje kretali.

Dodao je: ‘Izrađivali su video sadržaj za društvene mreže. Već su to radili i znali su da nije dopušteno.’

Prijatelj koji je snimio njegovo skakanje ispitan je, a snimka je uzeta kao dokaz. Forenzičari dalje istražuju slučaj. Pregledavaju padobran.

Policija je obavijestila britansko veleposlanstvo u Bangkoku, koje je kontaktiralo rodbinu Odinsona u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Nathy Odinson

Odinson je bio redovno odvažan i izvodio je skokove s padobranom i base jumpove širom svijeta. Vodio je kompaniju za ‘fotografiranje neba’ i vodio klijente na privatne skokove s padobranom.