Skip to content

Britanka se pretvarala da je muškarac kako bi spavala sa ženama

Blade Silvano (41), iz Velike Britanije, osuđena je na kaznu od 10 godina i šest mjeseci zatvora zbog toga što se lažno predstavljala kao muškarac kako bi imala odnose sa ženama.

Blade Silvano

Jedna od njenih žrtava, koju je upoznala putem lažnog profila na društvenim mrežama, nije bila svjesna da je Blade žensko, što ukazuje na pažljivo izveden plan obmane. Upoznala je žrtvu na internetskoj stranici za upoznavanje Plenty of Fish 2016. i zaručili su se kao muškarac i žena.

Blade Silvano

Na suđenju u Kembridž kraun sudu otkriveno je da je Blade stvorila lažni identitet na mrežama koristeći fotografije koje su odavale utisak da je muškarac.

Koristeći se lažnim imenom Blade Mendez, Silvano se kroz dvogodišnju vezu sa žrtvom, koja je bila majka male djece, predstavljala kao muškarac. Žrtvi bi slala fotografije sebe kako brije lice i pretvarala se da mokri stojeći.

Također je lagala da se liječi od raka, da je veterinar, da ima doktorat i da je veteran britanske vojske.

Tužitelj tvrdi da su imali spolne odnose u decembru 2016. i februaru 2017. godine. Navodno je Silvano koristila nepoznati predmet u tom činu i nije skinula svoju majicu.

Blade Silvano

Sudija Filip Grej je tokom izricanja presude naglasio ozbiljnost njene obmane, ističući da je ona pažljivo planirala prevaru na najpokvareniji način.

“Neke okolnosti ovog slučaja su u najmanju ruku neobične, ali dopustite mi da odmah na početku razjasnim [o čemu] se ne radi u ovom slučaju. Ne radi se o seksualnosti bilo koje osobe. Ne radi se o rodnoj disforiji. To nema nikakve veze s trenutnim argumentima i raspravama o pitanju rodnog identiteta. Ovaj slučaj je u središtu laži, prijevare i pribavljanja seksualnih iskustava grubim obmanjivanjem druge osobe. Radi se o pažljivo kreiranoj, okrutno održavanoj prijevari koju ste prakticirali na svojoj potpuno nevinoj žrtvi veći dio dvije godine.”

“Uključivanje drugih u te izmišljene živote također nije samo po sebi pogrešno, nije kriminalno, osim ako ili dok ne počnete koristiti taj izmišljeni život da prevarite drugu osobu u stvarnom svijetu. Vaša prijevara, vješto izvedena i zlonamjerno održavana, odigrana je u stvarnom svijetu s užasnim posljedicama”, dodao je sudija.

Sud je odlučio da osudi Silvano na kaznu od 10 godina i šest mjeseci zatvora, čime je smještena u registar seksualnih prestupnika na neodređeno vrijeme kako bi se spriječilo ponavljanje takvih zloupotreba.