Skip to content

Britanski general vjeruje da bi “Wagner” mogao pokrenuti napad na Kijev s područja Bjelorusije

Jevgenij Prigožin je “lišen kontrole” nad Wagnerovom grupom i spreman je preseliti se u Bjelorusiju u zamjenu za odbacivanje optužbi za pobunu; postavljaju se pitanja o tome koje nove ovlasti on ima preko granice.

Britanski general i član Doma lordova Richard Dannat vjeruje da Jevgenij Prigožin može pokrenuti Wagnerov napad na Kijev s teritorija Bjelorusije, piše Sky News.

“Činjenica da je otišao u Bjelorusiju izaziva određenu zabrinutost”, rekao je.

Prema Dannatu, ako je Prigožin “zadržao borbeno spremne snage oko sebe, onda on opet predstavlja prijetnju ukrajinskom krilu najbližem Kijevu”.

On smatra “sasvim mogućim” da bi Rusija mogla iskoristiti Wagnerov PMC da ponovno ode u Kijev.

“Jučerašnji naknadni potresi odjekivat će još dosta dugo”, rekao je bivši načelnik stožera britanske vojske.

Istodobno, američka novinarka i bivša šefica ureda CNN-a u RF Jill Dougherty sugerira da bi Prigozhin mogao biti ubijen u Bjelorusiji.

“Putin ne oprašta izdajicama. Čak i ako Putin kaže: “Prigožin, idi u Bjelorusiju”, on je i dalje izdajica i mislim da Putin to nikada neće oprostiti”, kazala je Jill.

Možda ćemo vidjeti Prigožina “ubijenog u Bjelorusiji”, dodala je, ali to je teška dilema za Moskvu jer sve dok Prigožin “ima neku podršku, on je prijetnja gdje god se nalazio”.

PROČITAJTE JOŠ… Sjedinjene Države su unaprijed znale za Prigožinovu pobunu, ali se nisu htjele miješati u raskol unutar Rusije