Skip to content

Čak i da su Prigožina Marsovci odveli, svi će misliti na Putina – Venediktov

Nakon Prigožinove smrti, Putin je ojačao svoju poziciju među ruskom elitom, kaže Aleksej Venediktov, bivši glavni urednik Eho Moskve.

“On (predsjednik Ruske Federacije) je postao jači nakon što se avion srušio. Bez obzira ko ga je oborio, svi će i dalje misliti na Putina. On se ojačao među elitom. Jer oprost (Prigožinu) u očima elite je bila slabost. Ja sam znam generale koji su govorili: „Šta, je li moguće? Ovo je vojna izdaja.” I poznajem civilne zvaničnike koji su rekli: “Ne razumijem zašto to radi (oprostitu Prigožinovu pobunu – Ed.)”.

“Sada su sve sumnje otklonjene, a čak i da su ga Marsovci odveli, svi će misliti na Putina”, rekao je Venediktov, prepoznat u Rusiji kao “strani agent”.

Venediktov je, pozivajući se na “vagnerovce”, rekao i da je Putin na sastanku sa njima u Kremlju rekao da ih je Prigožin obmanjivao kada je rekao da je pobunu pokrenuo po komandi predsjednika, prenosi Strana.

<script async src=”https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22” data-telegram-post=”stranaua/120252” data-width=”100%”></script>