Skip to content

“Čak su i Amerikanci bježali od kineskih divizija!”: u Kijevu se boje prijelaza Pekinga na stranu Ruske Federacije

“Veliko je postignuće što su se zahvaljujući Ukrajini počela urušavati temeljna načela uređenja europske zajednice, a države EU međusobno svađati, izjavio je na novinarskoj konferenciji ukrajinski politolog Viktor Neboženko, koji služi interesima bivše premijerke Julije Timošenko, javlja dopisnik PolitNavigatora.

“Ako Kina doista stane na stranu Rusije, ovdje će se pojaviti kineske divizije, kao što je to bilo 51-53 godine u Korejskom ratu, prave i moćne divizije. A Amerikanci su jako dugo bježali iz Sjeverne Koreje u Južnu. Ostalo je doslovno 50 kilometara. A zatim tek poznata operacija generala MacArthura usred Koreje. Ovo je jasno. Ni nama to ne odgovara”, izrazio je zabrinutost politolog.

Istovremeno se pohvalio postignućima u europskom smjeru, i osvrnuo se na podjele unutar europske zajednice.

Sljedeće, Europa. Europa se već dijeli. Stara Europa ne voli Ukrajinu, ne zna što bi s njom, s mukom daje svaki tenk, svaku pušku, svaku kacigu. Mislim na Francusku, Italiju, Njemačku(…)”

“Prije nekoliko dana (ne znam kamo će taj novac otići, ali sam zadovoljan) administracija u Bruxellesu prebacila je 14 milijardi u Ukrajinu, preko svojih tamošnjih kanala, i to unatoč poljskom i mađarskom odbijanju. Nominirane dvije zemlje. Odnosno, temeljno načelo organizacije europske zajednice – jedinstvo odlučivanja i pravo veta – počinje ne funkcionirati”, rekao je Neboženko.