Skip to content

POZNATI DIZAJNER ZABAVLJA SE S 46 GODINA MLAĐIM DEČKOM: “Izgledaju kao djed i unuk”

Modni dizajner Calvin Klein (81) jedan je od nekoliko dizajnerskih vođa odgojenih u židovskoj zajednici u Bronxu i više ne krije da je u vezi sa 35-godišnjim manekenom Kevinom Bakerom.

Modni dizajner Calvin Klein i njegov partner Kevin Baker u Los Angelesu 28. januara. Slika: Spot/Backgrid

Nije jasno kako su se prvi put upoznali, ali su prvi put viđeni kako se druže zajedno na konferenciji Mint Luxury Conference u Mumbaiju u Indiji u martu 2016. Par je u vezi već sedam godina.

Modni dizajner Calvin Klein i njegov partner Kevin Baker u Los Angelesu 28. januara. Slika: Spot/Backgrid

Calvin Klein iza sebe ima dva duga braka sa dvije žene i nikad se nije deklarisao kao gej, dok se spekulisalo da ima dečka.

Par u New Yorku, hodaju od 2016. Foto: BrosNYC/Backgrid.

I kako su se njihove paparaco fotografije pojavile u javnosti, svi su zamjerili dizajneru veliku razliku u godinama i komentari su bili veoma oštri: “Izgledaju kao djed i unuk“, pisalo se po mrežama.

Čuveni modni dizajner, rođen 19. novembra 1942, u Bronxu, u New Yorku, jedan je od nekoliko dizajnerskih vođa odgojenih u židovskoj zajednici, poznat je prvenstveno po svojim kolekcijama ženske i muške odjeće, farmerkama, kozmetici i parfemima, ali i drugim upotrebnim predmetima, poput posteljina, sa njegovim potpisom. Bio je štićenik baruna de Gunzburga, potomka bogate i utjecajne rusko-židovske obitelji, čije je bogatstvo stečeno u bankarstvu i nafti. Gunzburg, koji je preminuo u njujorškoj bolnici u dobi od 76 godina također je bio gej ali se nikada se nije ženio.

Prije nego što je Klein pronašao ljubav s Baker, bio je u braku s kolegicom dizajnericom Jayne Center od 1965. do 1974. Imaju kćer Marci (57), koja je TV producentica. Klein je zatim oženio Kelly Rector 1986., ali su se razišli 2006.

Također je navodno hodao s bivšom pοrnοzvijezdom Nicholasom Gruberom – to je bilo prvi put da je izašao u javnost s muškim ljubavnikom.

Par bi se upustio u dvogodišnju romansu, a Gruber se navodno u to vrijeme preselio u Kleinov penthouse na Manhattanu vrijedan 20 miliona dolara.

Calvin Klein i Nick Gruber bili su u vezi od 2010. do 2012. Foto: Matthew Peyton/Getty Images

Ali sve je bilo gotovo 2012. kada se Gruber prijavio na odvikavanje nakon što je navodno uhićen zbog napada i posjedovanja kοkaina.

Klein je 2003. godine prodao svoju kompaniju, da bi se naredne godine penzionisao. Od tada se rijetko pojavljuje u javnosti.

Kompaniju su osnovali Klein i njegov prijatelj iz djetinjstva, Barry K. Schwartz, 1968. , a kupio ju je PVH Corp. za ukupno 700 miliona dolara.