Skip to content

Da li je ovo Danka? Slična djevojčica u pratnji dvije Rumunke viđena u Beču?!

Prošlo je pet dana potrage za malom Dankom, dvogodišnjom djevojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u naselju Banjsko polje kod Bora.

Najnovije informacije počele su da se šire i društvenim mrežama. Kako navodi jedan čovjek iz Srbije koji živi u Beču, uočio je djevojčicu nalik Danki na jednom stajalištu koja je bila u pratnji dvije Rumunke.

Kako je naveo, djevojčica se nije se ponašala kao da ih poznaje. Također, dvije žene su je dozivale na rumunskom, na šta se djevojčica nije odazivala.

Snimak djevojčice zabilježen je na tramvajskoj stanici u Beču koji je srpski državljanin snimio i, prema Informeru, poslao državnim organima tvrdeći da se djevojčica nije ponašala kao njihovo dijete niti se odazivala na ime kojim su je zvali.

Informer navodi da je ovaj snimak prijavljen nadležnim organima koji od trenutka nestanka rade sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi se djevojčica pronašla. Očevidac iz Beča tvrdi da se djevojčica ponašala kao da ne poznaje žene i kao da uopšte ne razumije kada joj se obraćaju.

– Snimak je nastao na tramvajskoj stanici u centru Beču, a Informeru ga je proslijedio naš čovjek koji živi tamo. Kako nam je ispričao, on je pokušao da razgovara sa dvije žene koje se vide na snimku, ali one ne govore ni engleski ni njemački, već samo rumunski. Sa druge strane, nije bilo osnova ni da kontaktira policiju samo na osnovu toga što dijete podsjeća na nestalu Danku – rekao je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević uključujući se uživo u prvi Kolegijum Informer televizije.

Kako je on objasnio, autora snimka iz centra Beča ne zanimaju ni klikovi ni šerovi ni društvene mreže, već je snimak proslijedio i policiji.

Sve će biti provjereno, pokrenuta je i neka vrsta međunarodne saradnje, naša policija aktivno surađujemo sa policijama u regionu – dodao je Vučićević.

Pogledajte video i šta je rekao glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević: