Skip to content

Da li je pristojno da se žene starije od 45 godina oblače ovako

U poslednje dvije godine pocijepane farmerice nose i klinke od 15 i žene od 45 godina. Iako je pocijepani džins u trendu, postavlja se pitanje da li je u redu da se srednjovječne žene oblače kao srednjoškolke.

Dobro, jeste da se ovaj model farmerki nalazi na naslovnici ‘Voga’, ali to ne znači da odgovara i vašim godinama.

Jednim ženama su pocijepane farmerice totalno privlačna i ne bi ih se odrekle ni za živu glavu, dok ih druge pak ne bi obukle ni po koju cijenu.

Smatraju da je to za mlade i da je prikladno njihovim godinama jer, što reče pjesma „Prljavog kazališta“: „Kad si mlad, svako odjelo dobro ti stoji…“.

I Nemanja Ivanišević, naš poznati stilista i modni dizajner, smatra da kako svaka prilika zahtjeva određeni dres kod, tako i svako životno doba sa sobom nosi određene prednosti i sankcije.

NEKOLIKO ZANIMLJIVIH SAVJETA

– Krajnje je smješno da se žene u pedesetim i tinejdžerke oblače isto. Mislim da svako može da nosi pocjiepane farmerke, ali da one moraju biti u skladu s onim što figura i godine dozvoljavaju, kako ne bi bilo neukusno.

Prilikom kupovine farmerki žene bi prije trebalo da se fokusiraju na to da pronađu dobar kroj jer je on najbitniji. A to da li je model pocijepan ili ne, to je već manje važno – savjetuje Ivanišević.

On smatra da su pocijepane farmerke idealne za neke opuštene trenutke i situacije u kojima ne treba da ostavite utisak otmjene i odmjerene dame, već kul i opuštene osobe. Zato ih slobodno obucite uvečer kad sa partnerom izađete na piće, ali ih ni slučajno ne nosite na posao jer je to baš nepristojno.

JAVNE USTANOVE NE MOŽETE UĆI U POCIJEPANOM DŽINSU

I mnoge naše javne institucije farmerke pocjepane na koljenima tretiraju kao neprikladno oblačenje. Tako je prošle godine društvene mreže zapalila priča jedne Beograđanke, kojoj nije dozvoljeno da uđe u Palatu pravde, zato što je bila u pocjiepanom džinsu. Osiguranje joj je reklo da izađe napolje i dobro pročita njihov kodeks oblačenja, piše magazin.

Kako se i vama ne bi dogodila ova neprijatna situacija, sljedeći put dobro razmislite u čemu idete u sud ili MUP.

Sidebar