Skip to content

DA ŽENE BRINU O MUŽEVIMA NE BI BILO RAZVODA

Bronte Roulingson (30) iz Velike Britanije je na prvi pogled obična mlada žena. Ali ko bolje upozna njene navike, stavove i stil života, brzo će vidjeti kako uopšte nije obična domaćica i žena.

Ona kaže da je kuhanje i čišćenje ključ sretnog braka, a uzrok većine propalih brakova je to što se žene “ne ponašaju onako kako muškarci žele”.

Bronte: Foto Facebook

Naime, ova žena je odabrala da čitav svoj život podredi suprugu Filu (37) i djeci, Ameliji, Fenoli i Teodoru.

Kako kaže, školu je napustila rano, jer je karijera nikada nije zanimala, a prvo dijete je rodila sa nepunih 20 godina.

Njen suprug je vlasnik vodoinstalaterske firme i on brine o financijama, a ona je odgovorna za vaspitanje djece i da na stolu uvijek bude topao ručak.

Bronte je uvjerena da se u takvom načinu života krije tajna dugovječnog braka i sreće.

“Vjerujem da je jedan od razloga tolikog broja neuspjelih brakova i taj što se žene ne ponašaju onako kako muškarci žele. Znam da moj suprug voli da bude mažen i pažen. Voli to što sam ja prava žena, jer on tako može da bude pravi muškarac”, rekla je Bronte.

Bronte: Foto Facebook

Dok se sve više žena u svijetu bοri za svoja prava i ravnopravnost, ona je jedna od izuzetaka u današnjem društvu. Iako je kao tinejdžerka imala novac i podršku roditelja, ova mlada domaćica je odlučila da odustane od karijere, zbog uvjerenja da žena treba da bude kod kuće.

Njen dan počinje u šest ujutro, kada ustaje i počinje sa pripremom doručka, a onda vozi djecu u školu. Kada se vrati kući, Bronte se baca na čišćenje, spremanje i odlazi u prodavnicu kako bi kupila potrebne namirnice.

Bronte sa porodicom: Foto Facebook

Volim da budem sigurna da su svi sretni i zadovolji. To je moj posao kao majke i supruge“, rekla je prisjetila se reakcije porodice i prijatelja kad im je rekla da prekida školovanje, jer želi da bude domaćica:

“Moji školski drugari su advokati i ljekari, ali ja to nisam željela za sebe. Oduvijek sam maštala o tome da budem majka i supruga, a onda sam sa 16 godina upoznala Fila i znala da je on čovjek mog života. Međutim, moji roditelji su se razočarali, jer su mnogo ulagali u mene. Odnos između mene i njih je dugo bio napet, ali sada se sve polako vraća u normalu”.

Bronte priznaje da, iako nije zaposlena i dalje teško pronalazi slobodne vrijeme.

Dakle, evo mene, privatno obrazovane žene snažnog duha, koja je odlučila živjeti životom tradicionalne domaćice. I ne mogu biti sretnija. Umije da bude naporno, ali ne žalim se. Uživam u ulozi domaćice i nikada se nisam pokajala zbog načina života koji sam izabrala”, zaključila je Bronte, piše The Sun.