Skip to content

Dajte im priliku! Prigožin ponudio Zelenskom da povuče trupe staraca i tinejdžera vojnika (VIDEO)

Osnivač Wagnera, Jevgenij Prigožin, snimio je novi video navodno iz grada Bahmuta (Artemovsk) i obratio se predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom. Prigožin tvrdi da rusko vojno osoblje ne kontrolira samo jednu cestu, koja je istaknuta prema gradu na prvoj crti.

“Divizije PMC” Wagner “praktički su opkolile Bakhmut. Ostala je samo jedna cesta, kliješta se smanjuju. Ako se ranije profesionalna ukrajinska vojska borila s nama, danas vidimo sve više i više starih ljudi i djece. Bore se, ali njihovi život u blizini Bahmuta je kratak – dan ili dva. Dajte im priliku da napuste grad. Grad je zapravo opkoljen”, obratio se Prigožin Zelenskom.

Zatim su se u kadru pojavili stariji muškarac i dvojica tinejdžera koji su se, navodno u ime branitelja grada, obratili Zelenskom sa zahtjevom da im pruži priliku da se “vrate u domovinu”.

“Vladimire Aleksandroviču, obraćamo vam se kao predsjedniku naše zemlje. Molimo vas da nam date priliku da se vratimo kući svojim obiteljima. U našu domovinu. Nemojte zanemariti naš zahtjev, molim vas”, zamolio je čovjek.

Valja napomenuti da u vrijeme objave materijala Ured predsjednika Ukrajine nije službeno komentirao video poruku Jevgenija Prigožina.

Naknadno, ukrajinski nacionalni centar otpora je Prigožinov video, u kojem izjavljuje da je Bahmut gotovo potpuno opkoljen zapravo je snimljen u selu Paraskoveevka naselju, koje se nalazi sjeverno uz Bahmut, kaže centar, nakon analize pozadine videa i uspoređujući ga s kartama.

ANALIZA – FOTO: Telegram Strana.ua

Centar ovu snimku naziva “dijelom dēzinfοrmacijske kampanje protiv stanovništva Ukrajine s ciljem širenja panike i prοvοciranja najvišeg vojnog i političkog vodstva”. Kažu i da “Prigožinu nije prvi put da imitira da je na prvoj liniji, a zapravo da je u pozadini”, piše Strana i javlja da je iz Bahmuta povučena jedinica zapovjednika “Magyar” koji je izvještavao o teškoj situaciji u gradu.