Skip to content

Dali su joj tek rođenu bebu kako bi je zagrlila prvi i posljednji put, a onda se dogodilo čudo!

Par iz Queenslanda u Australiji već su neko vrijeme pokušavali postati roditelji i bili su presretni kad su saznali da Kate očekuje blizance. No, iako je trudnoća dobro započela, nakon šest mjeseci Kate je hitno odvezena u rađaonu.

Jamie je rođen prvi, a dvije minute kasnije slijedila ga je i njegova sestra Emily. Obje su se bebe rodile u amnionskoj vrećici.

No, par je brzo shvatio da nešto nije u redu kad se oko 20 medicinskog osoblja okupilo oko Jamieja. Beba je prestala disati i otkucaji srca su mu gotovo nestali.

I nakon mahnitih 20 minuta prestali su u svojim pokušajima da ga spasu. U očaju i misleći kako će to biti posljednji put da će moći držati sina, par ga je zagrlio uza se.

Paru je rečeno da više ništa ne mogu učiniti da spasu Jamieja.

Kate je rekla da je vidjela kako joj dijete dahće, ali liječnik joj je rekao da to nema koristi, pa je očajna mama uzela dječaka u naručje i zamolila sve da odu. Bebino tijelo bilo je hladno pa ga je pokušavala učiniti što je moguće toplije. Kate je rekla Davidu da skine košulju i popne se u krevet.

Iako je znala da je vjerojatno besmisleno, morala je učiniti sve da pokuša spasiti majušnog sina.

Očajni je par svoju malenu bebu ogrnuo tjelesnom toplinom dok su ga ljuljali u bolničkom krevetu. No činilo se nevjerojatno da ga tjelesna toplina oživljava, a dječačić se počeo kretati i njegovo je disanje postajalo sve jače.

Bolničko osoblje pohitalo je u pomoć novorođenčetu i uspjelo ga vratiti u život.

 

“Iznenada je dahnuo … a onda je otvorio oči. Disao je i hvatao Daveov prst. “Da smo dopustili liječniku da izađe s njim iz sobe, Jamie ne bi bio živ.”

A pet godina kasnije živahnom mladiću rečeno je o njegovom stjenovitom početku života.

Pogledajte video:

Sidebar