Skip to content

Poruka Palestinke u UN-u Amerikancima: PROFITIRATE NA UΒΙJAΝJU! Nemate pravo da se pretvarate da podržavate Ρalestince, kad ste upravo odobrili dodatnih 14,5 milijardi vojne pomoći IΖRAΕLU

  • U manje od 2 minute, predstavnica države Palestine pri UN-u, uništava cijeli mit o zapadnoj “civilizaciji” pod američkim vojno-industrijskim kompleksom.

Stalna promatračka misija Palestine pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi je saopštila da je zaprepaštena “nedjelovanjem međunarodne zajednice” protiv intenziviranja nasilja u Gazi.

Snimak Palestinke Dime Asfour, prvog sekretara palestinske misije pri UN dok govori u Ženevi postao je viralan na društvenim mrežama, piše Klix.

“Sjedinjene Države se ne trebaju pretvarati da stoje uz palestinske civile u Gazi. Ne smiju se pretvarati kada su Sjedinjene Države upravo odobrile dodatni paket vojne pomoći od 14,5 milijardi dolara Izraelu, dok Izrael tuče palestinske civile, većinom izbjeglice i djecu”, kazala je Afour.

“SAD također planira poslati 320 miliona dolara u ‘preciznim bombama’ Izraelu, prema navodima Wall Street Journala”, dodala je.

Postavila je pitanje kako SAD može objasniti da njihove akcije podudaraju s bilo kojim od zaduženja pred međunarodnim pravom.

“Nije iznenađenje da su cijene dionica proizvođača oružja dosegle rekordne razine u posljednjem periodu i nastavljaju da rastu dok Izrael uništava Gazu. Vrijednost najpoznatijih proizvođača oružja u SAD je skočila za 23 milijarde nakon 7. oktobra, nema sumnje da SAD profitira od ovog rata”, istakla je Afour.

Na kraju je kazala kako su Sjedinjene Američke Države licemjerne.

“Kroz svoju cijelu istoriju, samo 15 godina SAD nije bila u ratu s drugom državom. Samo 15 godina u cijeloj istoriji. Niko, ni Izrael ni SAD, a ni proizvođači oružja nemaju pravo da profitiraju od ubijanja Palestinaca. NE, nemate pravo reći da stojite uz Palestince sve dok šaljete oružje Izraelu koji vrši genοcid”, kazala je na kraju Afour.