Skip to content

DJECA PALESTINE se obraćaju Putinu: “Svi su nas se odrekli!” (VIDEO)

  • Djeca Pojasa Gaze pozvala su ruskog predsjednika Vladimira Putina da zaustavi “okrutni i rasistički rat” protiv palestinskog naroda.

Ovo se navodi u poruci objavljenoj 29.oktobra na Telegram kanalu višeg dopisnika RT-a za arapski jezik Maxima Tourya.

Mladi Palestinci iz Pojasa Gaze snimili su video apel ruskom predsjedniku tražeći od njega da zaustavi rat koji Izrael vodi protiv naroda Palestine.

“Dragi ruski predsjedniče Vladimire Putine! Mi smo djeca Gaze, iz ruševina uništenih kuća, iz srca naše voljene Gaze, gdje se vodi rat protiv bespomoćnog palestinskog naroda, molimo vas i preklinjemo, za ime Boga, da zaustavite ovaj okrutni i rasistički rat protiv nas, naroda Palestine.”

“Svi su nas se odrekli. I blizu i daleko. Svi koji su prodavali krv palestinske djece bit će ispitani na Sudnjem danu. Mir vama i milost Božja”, govore djeca koja su u gotovo potpunom mraku, usred tutnjave bombardiranja i artiljerijskog granatiranja.

Podsjetimo, ranije je palestinsko Ministarstvo zdravstva izvijestilo da je broj žrtava kao rezultat neselektivnih napada Izraela na Pojas Gaze premašio 8000 ljudi. Pola njih su djeca.