Skip to content

Dječak iz BiH sam krpi rupe na putevima jer vlasti godinama zanemaruju problem

Na Facebook stranici graničnog prelaza Maljevac objavljena je priča o 15-godišnjem dječaku Enesu iz Johovice, sela u Bosni i Hercegovini, koji je sam popravio cestu koju vlasti nisu.

Riječ je o cesti kod graničnog prelaza Bogovolja – Hadžin Potok, a stanovništvo ovog kraja već godinama traži na komunalne vlasti grada Cazina, koje su nadležne za održavanje te lokalne ceste, da sanira dionicu dugu četiri kilometra od graničnog prelaza do sela Šturlić, prvog naseljenog mjesta u BiH.

No na njihov zahtjev nadležni ne reagiraju. Stoga je Enes odlučio uzeti stvar u svoje ruke.

Rupe na makadamskoj cesti ispunio je crnim pijeskom koji upija vodu i vlastitim novcem unajmio mašinu za vibraciju kako bi taj pijesak učvrstio i popravio cestu pa ona, kako kaže, sad izgleda skoro kao asfaltna.

Da li ste danas vozili prema graničnom prijelazu Hadžin Potok i kako vam se sviđa put? Za one koji nisu upoznati,…

Posted by Granični prijelaz Maljevac on Sunday, 12 March 2023

‘Narod mi je zahvalan što održavam put jer voze skuplja auta pa će se sada manje uništavati na rupama’, rekao je Enes koji ima i poruku za vozače, prenosi GP Maljevac.

Primijetio sam neke koji dolaze iz EU da bacaju smeće pored puta i to nije u redu. Čuvajmo prirodu, jer ona je naš život. Također, želio bih da pojedinci sporije voze da me ne bi udarili pored puta. Svima želim sretan put i od srca svima pozdrav od Enesa.’