Skip to content
Djecak i pas

Dječak pravi leptir mašne za pse i mačke

Dvanaestogodišnji dječak iz New Jerseya, preko svoje organizacije Beaux and Paws, donira ručno napravljene leptir mašne skloništima, kako bi životinje izgledale lijepo za nove vlasnike.

Ljubav Dariusa Browna prema životinjama, može da se poredi samo sa njegovom ljubavi prema leptir mašnama, a 12-godišnjak je odlučio je da ih kombinuje u nešto korisno.

Brownova organizacija, Beaux i Paws, poklanja skloništu elegantne leptir mašine, koje pravi sam, tako da životinje mogu izgledati lijepo kada traže novi dom.

Pas
Instagram – sirdariusbrown

Mašna pomaže da pas izgleda uočljivo, vrlo privlačno, rekao je on za Today Show.

“Pomaže im da pronađu dom zauvijek, i budu voljeni… Volim sve o psima i mačkama.”

Brownu su dijagnostikovane poteškoće u govoru i razvoju motoričkih sposobnosti, sa samo dvije godine, i tokom vremena, njegova porodica ga je ohrabrila da pokrene svoju kreativnost, dok je razvijao svoju ljubav prema životinjama i modi.

Djecak za sivacom masinom
Instagram – sirdariusbrown

Njegova majka, Joy Brown, 40, i 22-godišnja sestra Dazhai Brown-Sheary, primijetile su interesovanje za modu kada je navršio osam godina, a njegova sestra je krenula u kozmetičku školu.

Tamo je počeo da siječe tkanine i naučio da šije, kako bi pomogao da njegova sestra napravi trake za kosu.

“Sa svojim motornim sposobnostima, nije bio u stanju da dobro koristi svoje ruke, vezivanje pertli na cipelama je bilo izazovno,“ rekla je Brown-Sheary.

“Moja majka i ja smo došle na ideju. Ako bi nam pomagao sa stvarima kao što su pripremanje vrpce ili rezanje, i šivenje tkanine, to bi mu pomoglo. I uspjelo je!“

Djecak i pas
Instagram – sirdariusbrown

Ubrzo nakon toga, Brown je počeo da pravi svoje leptir mašne i da ih nosi svaki dan. Stranci su zaustavljali Browna da ga pitaju gdje mogu kupiti takve mašne. Tada su Beaux i Paws počeli sa radom.

„Ja stalno nosim leptir mašne“, rekao je Brown.

„Bukvalno gdje god da idem, ja ih nosim.“

Macka
Instagram – sirdariusbrown

Za svaku kupovinu od Beaux i Paws, Brown daje donaciju Američkom društvu koje se brine o životinjama i koristi prihode od te prodaje, kako bi kupio tkaninu i materijale, i kreirao nove leptir mašne.

Pas sa masnom
Instagram – sirdariusbrown

Mladog preduzetnika je čak primjetio i bivši predsjednik Barack Obama, koji mu je poslao pismo u kojem je pohvalio Browna, zbog njegovog rada i posvećenosti radu u zajednici.

Izvor: Cafe del Montenegro